Burnleyn islantilaislaituri Jóhann Berg Gudmundsson ylistää Lancashire Telegraphin mukaan kärkipelaaja Sam Vokesia, joka nousi Valioliigan viimeistä edellisellä kierroksella seuran tämän kauden parhaaksi maalintekijäksi.

188-senttinen Vokes, 27, puski kauden 11. täysosumansa Bournemouthin verkkoon ja on nyt yhden maalin Andre Graytä edellä. Liigakentillä Walesin maajoukkuemies on heiluttanut verkkoa yhdeksän kertaa.

– Hän pelasi mahtavasti, mielestäni hän voitti luultavasti 99,9 prosenttia kaksinkamppailuistaan ja pisti yhden sisään. Se oli loistava pusku, Gudmundsson hehkuttaa.

Islantilainen sanoo, että laiturin kannalta Vokes on unelmapelaaja. Kahdessa viime pelissä mies on iskenyt yhteensä kolme osumaa.

Hän voitti luultavasti 99,9 prosenttia kaksinkamppailuistaan ja pisti yhden sisään.

– Hän on ollut erinomainen palattuaan takaisin takareisivammansa jäljiltä. Yksikään liigan puolustaja ei halua kohdata Vokesya tällä hetkellä.

Vokesin toisen puoliajan maali jäi laihaksi lohduksi Burnleylle, sillä Bournemouth voitti 2–1 Joshua Kingin osuman turvin.

– Maalin päästäminen heti tasoituksen jälkeen oli kova isku. Yritimme päästä peliin mukaan, mutta emme pystyneet, joten se oli erittäin turhauttavaa, Gudmundsson kertaa.

Hän itse on pelannut onnistuneen kauden Turf Moorilla, vaikka loukkaantumiset ovat hidastaneet tahtia.

– Haluan olla kentällä enemmän kuin tällä hetkellä olen, mutta tullessani vaihdosta yritän parhaani. Lauantaina sain maalisyötön, ja se on työni, entinen Charltonin mies sanoo.