Kroatialaisseura Dinamo Zagrebin entinen presidentti Zdravko Mamic kertoi, kuinka lähellä seuran huippulupaukset Alen Halilovic ja Tin Jedvaj olivat päätyä Tottenhamiin kesällä 2013. Tuolloin lontoolaisseura oli myynyt Gareth Balen Real Madridiin ja halusi nuoria korvaajia tilalle.

– Suurin epäonnistumiseni oli Halilovicin ja Jedvajin siirrot. He olivat 16-vuotiaita, kun Tottenham myi Balen 100 miljoonalla eurolla Realiin. Tottenham tahtoi ostaa heidät tilalle 25 miljoonalla eurolla, Mamic kertoi Arenalle.

– Tapasin Tottenhamin Daniel Levyn Lontoossa. Aloitimme neuvottelut 10 miljoonasta eurosta, päädyimme lopulta 25 miljoonaan ja allekirjoitimme paperit. Esittelin Zagrebissa sopimukset pelaajien perheille ja he hyväksyivät ne.

Kaikki oli siis jo sovittuna, mutta yhden henkilön mielen muuttuminen esti koko kaupan toteutumisen. Tästä koitui lopulta Dinamo Zagrebille huonoja uutisia, sillä pelaajat lähtivät lopulta seurasta paljon halvemmalla.

– Muutaman päivän kuluttua Halilovicin isä muutti mielensä ja sanoi, että Alen ei ole tyytyväinen. Sekosin täysin ja koko homma kaatui. Dinamo hävisi, koska pelaajat lähtivät muutaman vuoden päästä paljon halvemmalla.

Tällä hetkellä Las Palmasissa lainalla oleva Halilovic siirtyi lopulta Barcelonaan ja Bayer Leverkusenia edustava Jedvaj Romaan.