Stoke-legenda Mike Pejic on ihmeissään seuran päätöksestä solmia jatkosopimukset 31-vuotiaan Phil Bardsleyn ja 32-vuotiaan Glen Johnsonin kanssa.

– Uskon kaikkien raapivan päätään Stoken päätöksestä pitää Phil Bardsley vielä yhden kauden ajan, Pejic toteaa Stoke Sentinel -lehdessä.

– Mutta tehtyäni töitä nuorten pelaajien kanssa akatemioissa voin taata teille, että Stoken nuorisopuolella on paljon valmentajia, jotka ovat jopa meitä turhautuneempia, hän jatkaa.

Pejicin mukaan nuorisovalmentajien on väläyteltävä pelaajilleen porkkanaa siitä, että nämä saavat mahdollisuuden, jos ovat tarpeeksi hyviä.

Kummankaan pelaajan viime kauden esitykset eivät oikeuta uuteen sopimukseen.

– Minkälaisen viestin se kuitenkin lähettää noille nuorille, kun he näkevät 31-vuotiaan Phil Bardsleyn saavat uuden sopimuksen – vain viikko tai pari sen jälkeen, kun toinenkin oikea laitapuolustaja, 31-vuotias Glen Johnson, sai yhden lisävuoden. Itse en vain näe siinä järkeä, hän sanoo.

– Uskon myös siihen, että uusi sopimus on ansaittava, mutta kummankaan pelaajan viime kauden esitykset eivät oikeuta uuteen sopimukseen.

Pejic esittää, että valioliigajoukkueen seitsemästä vaihtopelaajasta kahden pitäisi tulla seuran nuorisopuolelta.