Valioliigaan ensi kaudeksi noussut Brighton on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Kamerunin maajoukkuepuolustaja Gaetan Bongin kanssa. 29-vuotias Bong pelasi päättyneellä kaudella 24 ottelua. Polvivamma piti topparin sivussa kolmen kuukauden ajan, mutta hän palasi takaisin tositoimiin kauden ratkaisuhetkillä huhtikuussa.

– Olemme iloisia Gaetanin jatkosta, sillä hän on ollut joukkueen avainpelaajia, ”Lokkien” manageri Chris Hughton totesi seuran kotisivuilla.

Brighton ilmoitti myös jokin aika sitten tarjonneensa jatkosopimusta maalivahdeilleen David Stockdalelle ja Niki Mäenpäälle. 31-vuotias Stockdale pelasi kauden aikana yhtä vaille kaikki Brightonin sarjapelit, ja vuotta vanhemman Huuhkaja-vahdin oli tyytyminen kakkosvahdin rooliin. Vielä ei ole tiedossa, hyväksyvätkö Mäenpää ja Stockdale tarjottuja sopimuksia.

Jatkosopimusta on lisäksi tarjottu kokeneelle 34-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle Steve Midwellille. Maaliskuussa seuraan saapunut norjalaistoppari Vegard Forren sen sijaan sai Brightonilta lähtöpassit.

– Toivomme, että neljä pelaajaa, joille tarjosimme uutta sopimusta, ovat kanssamme ensi kaudella ensimmäisellä valioliigakaudellamme, Hughton kommentoi sopimustarjouksia.