Tottenham on halukas lunastamaan Pau Lópezin Espanyolilta itselleen. Asiasta kertoo The Guardian.

López on Spursille tuttu mies, sillä hän pelasi joukkueessa viime kauden lainalla. 22-vuotias veräjänvartija toimi kolmosmaalivahtina, eikä päässyt pelaamaan yhtään ottelua edustusjoukkueessa. Spursin reservimiehistössä López sai vyölleen seitsemän ottelua.

Hyvin marginaalisesta vastuusta huolimatta Tottenham on Guardianin mukaan luottavainen sen suhteen, että maalivahti haluaa siirtyä pysyvästi lontoolaisseuraan. Seurassa uskotaan myös, että Espanyol on halukas myymään.

Spurs on jo tehnyt Lópezista kahden miljoonan euron suuruisen tarjouksen. Summa voi nousta neljään miljoonaan, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Lisäksi Espanyol saisi prosenttiosuuden mahdollisesta seuraavasta seurasiirrosta. Tottenhamilla oli oikeus lunastaa López itselleen tammikuussa seitsemän miljoonan euron hintaan, mutta tuolloin Spursissa ajateltiin, että pelaaja on saatavissa edullisemmin tänä kesänä.

López oli Espanyolin ykkösmaalivahti La Ligassa kaudella 2015-16. Siihen nähden pudotus kolmosvahdiksi oli merkittävä heikennys miehen asemaan. Mikäli López siirtyisi Tottenhamiin, häntä ajettaisiin todennäköisesti ensin kakkosvahdiksi ja kenties pidemmällä aikavälillä Hugo Lloris’n korvaajaksi.