Huuhkajien maalivahti Niki Mäenpään uskotaan olevan erittäin lähellä yksivuotista jatkosopimusta Valioliigaan nousseen Brighton & Hove Albionin kanssa. Paikallislehti The Argus pitää 32-vuotiaan suomalaisen jatkoa jo käytännössä varmana, ja virallinen sopimusuutinen on enää ajan kysymys.

Mäenpää on saanut kahden Brightonin kautensa aikana vastuuta käytännössä pelkästään cup-otteluissa. Mestaruussarjassa hän pelasi kahden kauden aikana vain yhden sarjaottelun.

Brightonin ykkösvahti David Stockdale on saanut seuralta jo kaksi jatkosopimustarjousta, mutta on kieltäytynyt molemmista. Mäenpään kanssa samaa ikäluokkaa olevan veräjänvartijan uskotaan hakevan pelipaikkaa suuremman kaliiperin seurasta. Huhuissa on liikkunut muun muassa mestarijoukkue Chelsea, jossa Stockdalen minuutit olisivat taatusti tiukassa.

The Argusin mukaan Brightonilla on Stockdalelle jo korvaaja katsottuna. Seuran uskotaan olevan neuvottelujen loppusuoralla Australian maajoukkueen ykkösvahdin Matthew ”Maty” Ryanin kanssa.

Ryan siirtyi kaksi vuotta sitten La Liga -seura Valenciaan peräti kuusivuotisella sopimuksella. Hän on kuitenkin saanut pelata Valenciassa vain kymmenen sarjapeliä. 25-vuotias Ryan viettikin kevätkauden lainalla Belgian liigan Genkissä, Jere Urosen seurakaverina.

Belgian liiga on Ryanille jo entuudestaan tuttu sarja, sillä kaudet 2013-2015 hän pelasi Club Bruggessa. Australialainen valittiin kummankin kauden päätteeksi sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Ryan pelasi Australian kaikki ottelut sekä kesän 2014 MM-kisoissa että vuoden 2015 Aasian mestaruuskilpailuissa, jotka päättyivät Australian voittoon. Mies nähtäneen torjuntatöissä myös pian alkavassa Confederations Cupissa Venäjällä.