Arvostettu ja menestynyt valmentaja Pep Guardiola jäi päättyneellä kaudella ensimmäistä kertaa koko valmentajaurallaan ilman minkäänlaista voitettua pokaalia. Manchester City sijoittui Valioliigassa kolmanneksi eikä cup-kilpailuistaan menestystä herunut.

Cityn seurajohtoa ei ole varsinaisesti tunnettu pitkäjänteisyydestään, kärsivällisyydestään tai alhaisesta vaatimustasostaan. Potkuja on saatu hyvienkin kausien jälkeen, mutta Guardiolalle sheikkiomistajat vannovat silti jatkuvasti uskollisuuttaan. Eikä manageriakaan pokaaleitta jääminen tunnu riipivän, sillä Guardiolan uskotaan aloittavan ensi kauden alussa jatkosopimusneuvottelut seuransa kanssa.

Guardiolan hyvä ystävä ja elämänkerran kirjoittaja Martí Perarnau sanoo, että valmentaja on Manchesterissa todella tyytyväinen elämäänsä.

– Pep on erittäin onnellinen. En ole ikinä nähnyt häntä niin onnellisena kuin tänä aikana Manchesterissa, Perarnau sanoi 93:20 -podcastissa.

– Joskus ajatellaan, että nauttiakseen elämästä täytyy menestyä. Kaikki tietysti rakastavat menestystä. Mutta onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä voi olla, vaikkei voittaisikaan, ja se pätee hyvin Pepiin tänä vuonna.

Lähde: The Times