Watford on lähellä hankkia riveihinsä Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Will Hughesin. Hughes on paraikaa Puolassa nuorten EM-turnauksessa. Hän on yksi kahdeksasta Englannin joukkueen pelaajasta, jotka eivät ole vielä valioliigaseuran palkkalistoilla.

22-vuotias keskikenttäpelaaja on asunut Derbyssä kaksivuotiaasta lähtien. Hän aloitti uransa pikkuseura Mickleover Jubileessa ennen kuin siirtyi Derby Countyyn vuonna 2011. Nyt edessä on askel kohti pääsarjaa. Hughesin siirtosummaksi povataan noin yhdeksää miljoonaa euroa.

Hughes debytoi Derbyn edustusjoukkueessa jo 16-vuotiaana. Englannin nuorisomaajoukkueissa hän aloitti vuonna 2012. Ainoastaan Theo Walcott on pelannut Hughesia nuorempana Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Luotto Derbyssä on ollut suurta jo vuosikausien ajan, mutta vain kausi 2015-2016 meni piloille polvivamman takia.

Liverpoolin ja Arsenalin sanotaan tarkkailleen Hughesia jo vuosien ajan, mutta nyt näyttää siltä, että nuorukaisen valioliigaura alkaa Watfordissa Marco Silvan alaisuudessa. Hughes vaikuttaa rakentavansa uraa järkevästi ja välttävänsä paikkoja, joissa peliaika voisi olla kiven takana.

– Minut on yhdistetty kaikkiin mahdollisiin joukkueisiin siitä lähtien, kun täytin 16. En ole kuitenkaan halunnut mennä mihinkään, Hughes sanoi aiemmin Telegraphin haastattelussa.

– Valioliigan suurseuroissa on 20-21 -vuotiaita pelaajia, jotka eivät pääse edes nuuhkimaan pääsarjan peliä. Jotkut heistä ovat kai nyt onnellisia saadessaan rahat istuessaan reservijoukkueen penkillä ja katsellessaan uransa lipumista ohi. Eivät he ajattele pidemmälle sitä vaihtoehtoa, että myöhemmin he voivat jäädä ilman seuraa.

– Minä en tiedä mitään pahempaa. Jotkut ovat tyytyväisiä istuessaan penkillä, mutta minä en pidä siitä yhtään. En voi kuvitellakaan, että minulle joskus kävisi niin, Hughes pamautti.