Kykyjenetsijä Paul Judic ”löysi” Evertonissa läpimurtoa tekevän Tom Daviesin, kun tämä oli vain 6-vuotias ja pelasi West Derbyssä. Davies täyttää myöhemmin tässä kuussa 19 vuotta.

Judic sanoo Liverpool Echolle huomanneensa välittömästi Daviesin potentiaalin. Myöhemmin hän vetosi seuraan, jotta tälle annettaisiin mahdollisuus.

– Tomin asenteen ja kovan työnteon myötä hän voi päästä niin pitkälle kuin haluaa. En halua panna liikaa painetta hänen hartioilleen, mutta minun mielestäni täydellinen tarina oli se, että Tom pelaisi Evertonin joukkueessa muiden akatemian kasvattien kanssa ja nousisi elintärkeäksi osaksi menestyvää joukkuetta, kykyjenetsijä miettii.

– Hänen näkemisensä Evertonin kapteenina olisi todellinen unelmien täyttymys, samoin Englannin A-maajoukkuepaidan vetäminen päälle.

Daviesin debyytti Evertonin edustusjoukkueessa oli erityinen hetki Judicille, joka oli äärimmäisen ylpeä nuoren pelaajan edistymisestä.

Kyyneleet tulivat silmiini. Niin kävi jo nähdessäni hänet juoksemaan kentälle alkuverryttelyä varten.

– Kyyneleet tulivat silmiini. Niin kävi jo nähdessäni hänet juoksemaan kentälle alkuverryttelyä varten, mutta itse kentälle pääseminen oli jotakin aivan muuta, hän kertaa.

Ymmärrettävästi merkittävin hetki Judicin mielestä oli Daviesin suuri läpimurto-ottelu Manchester Cityä vastaan viime kaudella.

– Olin pyörtyä. Oli maailman mahtavin tunne nähdä, kuinka hyvin hän pelasi sinä päivänä – kuinka hän ilmaisi itseään ja osoitti sen taidon, jonka avulla hän pääsi maalintekopaikkaan. Hän kompastui, mutta siitä huolimatta häneltä löytyi itseluottamusta juosta kohti maalia ja nostaa pallo yli maalivahdin.