Jo heinäkuun lopussa uuden kautensa Eurooppa-liigan karsinnoissa aloittava Everton on mellastanut kesän siirtomarkkinoilla enemmän kuin yksikään muu valioliigaseura. Toffees on vahvistanut merkittävästi jokaista osa-aluettaan, mutta se piti myös kassan tasapainossa myymällä Romelu Lukakun jättisummalla Manchester Unitediin.

Maanantaina Everton tiedotti jälleen uudesta pelaajahankinnasta, mutta tällä kertaa rahaa ei tarvinnut liikutella. Laitapuolustaja Cuco Martinan sopimus Southamptonin kanssa päättyi kesäkuun lopussa, joten Martina siirtyy Evertoniin siirtokorvauksetta. 27-vuotiaan Martinan ja Evertonin sopimus on kolmivuotinen.

Martina on tuttu pelaaja sekä manageri Ronald Koemanille että tämän apulaisvalmentajaveljelle Erwin Koemanille. Ronald Koeman hankki puolustajan Southamptoniin kaksi vuotta sitten, ja Erwin puolestaan valmensi Martinaa tämän ammattilaisuran alkutaipaleella RKC Waalwijkissa.

– Everton on iso seura, jolla on paljon kunnianhimoa, joten odotan innolla ensi kautta. Tunnen tietysti managerin Southamptonista, joten tiedän, mitä hän haluaa ja hän tietää, mitä osaan, Martina kommentoi siirtoaan.

Ronald Koeman kertoo arvostavansa Martinassa etenkin tämän monipuolisuutta ja kykyä pelata oikean laidan lisäksi myös keskuspuolustuksessa tai keskikentällä.

Cuco Martina aloitti jalkapalloilun hollantilaisessa Feyenoordin akatemiassa. Maajoukkuetasolla hän edustaa kuitenkin piskuista karibialaista Curacaoa. Martina on pelannut Curacaon edustusasussa 30 maaottelua, ja hän toimii myös tuoreen Karibian-mestarin kapteenina.