Maanantaina varmistui, että Readingin viime kauden ykkösvahti, omanilainen Ali Al-Habsi siirtyy kolmen vuoden sopimuksella saudiarabialaiseen Al-Hilaliin. Siirron myötä Readingin ykkösvahtina toimii tällä hetkellä suomalainen Anssi Jaakkola.

Mestaruussarjan kauden alkuun on enää muutama viikko aikaa, ja Huuhkajien torjuja on Readingin ainoa aikuisikäinen maalivahti. Readingilla lienee verkot edelleen vesillä, mutta ainakin näyttöpaikkoja Jaakkola saa harjoituskauden aikana kyllikseen. Viimeksi hän torjui lauantaina, kun Reading pelasi harjoituspelissä 2-2 -tasapelin turkkilaista Gençlerbirligiä vastaan.

Readingin joukkue harjoittelee paraikaa valmentajansa Jaap Stamin kotimaassa Hollannissa. Jaakkolan mukaan kyse ei ole pelkästään tuloksista ja näyttöjen antamisesta, vaan myös yhteishengen rakentamisesta.

– On mukavaa olla taas täällä. Olimme täällä viime vuonnakin. On hauskaa viettää aikaa poikien kanssa ja rakentaa yhteishenkeä, Jaakkola toteaa Readingin kotisivujen haastattelussa.

– Harjoituskauden otteluita odottaa aina innolla, koska saamme pelata erilaisia vastustajia vastaan. Se rikkoo normaalit harjoitusrutiinit.

Kemiläislähtöinen Jaakkola uskoo kehittyneensä ensimmäisen Reading-kautensa aikana, vaikka peliminuutit jäivätkin Al-Habsin kakkosmiehenä melko vähiin.

– Olen varma, että kehityin omassa pelinavaamisessani. Harjoituskaudelle ei ole ikinä helppoa tulla uutena pelaajana, mutta tällä kaudella kaikki tuntuu helpommalta, sillä olen jo osa joukkuetta.

Jaakkolan lisäksi Readingilla on matkassa kolme juniori-ikäistä maalivahtia.

– Olen tällä hetkellä ainoa seniorimaalivahti täällä, mutta nuorten poikien kanssa on kiva työskennellä. He pitävät minut varpaillani, ja toivottavasti minäkin voin auttaa heitä.

Reading kohtaa Hollannin treenileirillään vielä Sparta Rotterdamin ja Cercle Bruggen.