Valioliigan puolustava mestari Chelsea paikkasi viime viikolla tyylikkäästi Diego Costan joukkueen hyökkäykseen jättämän aukon, kun se ilmoitti hankkineensa Real Madridista 24-vuotiaan Álvaro Moratan. Morata iski viime kaudella maaleja erittäin tehokkaasti saamaansa peliaikaan suhteutettuna.

Jalkapallomaailmassa on totuttu kuulemaan vuolaita kehuja ja rakkaudentunnustuksia uudelle seuralle pelaajien allekirjoitettua sopimuksen. Madridissa syntynyt, varttunut ja kahta Juventus-kautta lukuun ottamatta myös koko ikänsä pelannut Morata vie ylistyksen kuitenkin uudelle tasolle.

Vaikka Morata pelasi poikasena Atléticossa ja vuodesta 2008 lähtien yhteensä seitsemän kauden ajan Real Madridissa, ei espanjalainen peittele intoaan Stamford Bridgelle siirtymisensä jälkeen.

– Tiedän, että Antonio Conte halusi minut taannoin. Haluan todella työskennellä hänen kanssaan. Vihdoinkin kohtalo johdatti meidät yhteen. En malta odottaa hänelle ja Chelsealle pelaamista ja yhdessä voittamista, Morata aloittaa ylistyslaulunsa The Timesissa.

– Madridista lähtö ei ole niin vaikeaa, kun saapuu Chelsean kaltaiseen seuraan. Näillä pelaajilla ja tällä valmentajalla voimme voittaa Real Madridin ja Barcelonan.

– Katsoin poikana Didier Drogbaa, Andrei Shevtshenkoa ja Fernando Torresia ja ajattelin kai, että muutaman vuoden päästä pelaan heidän paikallaan. Nyt unelmani Chelsean ysipaidan kantamisesta toteutuu. En malta odottaa Stamford Bridgella ja Valioliigassa pelaamista.

Stamford Bridge saa yhä odottaa, mutta Chelsea-debyyttinsä Morata teki tiistaina tullessaan vaihdosta sisään harjoitusottelussda Bayern Müncheniä vastaan. Bayern voitti ottelun 3-2. Chelsealta maalinteossa onnistuivat Marcos Alonso ja Michy Batshuayi.