Liverpoolin virolaistoppari Ragnar Klavan on päässyt Englannissa pelaamaan joitakin maailman parhaita kärkipelaajia vastaan, ja kovimman vastustajan nimeäminen ei ole hänelle helppo tehtävä.

– Se on hyvä kysymys, 31-vuotias Klavan toteaa paikallislehti Liverpool Echolle.

Pitkän harkinnan jälkeen hän rikkoo hiljaisuuden.

– Sanoisin Peter Crouch. Se oli suurin yllätys. Todella! Hän oli hyvä, Klavan tiivistää.

– Hän oli tarpeeksi nopea, hän oli tarpeeksi vahva ja hän oli tarpeeksi tekninen. En ollut koskaan pelannut aiemmin häntä vastaan. Kohdatessani hänet (Liverpoolin kaataessa Stoken 4–1 Anfieldilla) se oli positiivinen yllätys.

Klavan siirtyi Liverpoolin viime vuonna saksalaisesta Augsburgista. Hän ei ole manageri Jürgen Kloppin ykkösvaihtoehto topparin tontille, mutta siitä huolimatta viime kaudella tilille kertyi 25 ottelua.

– Kyllä, se oli vaikeata. Valioliiga oli kovempi sarja kuin olin ajatellut. Tottuminen siihen vei aikansa, sen oppiminen, mikä on sallittua ja mikä ei, kertaa Klavan.

– Mielestäni ensimmäinen vuoteni oli OK. Yritin auttaa joukkuetta niin paljon kuin mahdollista. Minulla oli joitakin hyviä pelejä ja joitakin ei niin hyviä pelejä. Koko joukkueella oli sellaista – mentiin ylös ja alas.