Southampton on saanut uudet pääomistajat. Seuran nykyinen omistaja Katharina Liebherr myi 80 prosentin osuuden seurasta kiinalaiselle liikemiehelle Jisheng Gaolle ja hänen tyttärelleen Nelly Gaolle.

Gaon yritys Lander Sports Development pääsi kaupoista sopuun Southamptonin kanssa jo tammikuussa, mutta kumppanuudesta tuli nyt henkilökohtainen sijoitus. Liebherr omistaa edelleen seurasta 20 prosenttia.

– Tänään alkaa uusi ja jännittävä luku seuramme historiassa, Liebherr kommentoi kauppaa BBC:n mukaan.

– Olen kehittänyt läheisen suhteen herra ja neiti Gaon kanssa, ja he jakavat kanssamme yhteiset arvomme ja kunnianhimomme. Haluamme rakentaa joukkueena tukevalle perustalle ja tähdätä jatkuvaan ja pitkäkestoiseen menestykseen.

Liebherr peri Southamptonin vuonna 2010 edesmenneeltä isältään Markukselta. Tuolloin Southampton pelasi vielä kolmannella sarjaportaalla Ykkösliigassa.

– Yhdessä meillä on intohimoa ja motivaatiota rakentaa Southamptonin viime vuosien erinomaisen kehityksen varaan, kun aloitamme seuran uutta jännittävää ajanjaksoa, Jisheng Gao lupaa.

Englantilaisista seuroista Aston Villalla, Birminghamilla, Wolverhamptonilla, Readingilla ja West Bromwichilla on jo kiinalaiset omistajat. Myös Manchester City on 13 prosentin osuudella kiinalaisomistuksessa.