Huuhkajien pelaajaryhmään syyskuun Islanti- ja Kosovo-otteluihin valittu Thomas Lam saattaa olla päätymässä uuteen seuraan vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista ensi torstaina. 23-vuotias Lam ei ole saanut alkukauden aikana lainkaan peliaikaa Mestaruussarjassa pelaavan Nottingham Forestin riveissä.

Eri hollantilaissivustoista muiden muuassa Tubantia kertoo, että maineikas Eredivisie-seura Twente on Lamista kiinnostunut. Twentessä pelaavat myös Suomen nuorisomaajoukkuepaidasta tutut veljekset Richard ja Fredrik Jensen, joista Richard on nähty jo A-maajoukkueenkin paidassa.

Twente myi perjantaina tanskalaistoppari Joachim Andersenin Serie A:n Sampdoriaan, ja Lamia pidetään mahdollisena korvaajana. Twenten alkukausi on ollut vaikea, sillä se on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua.

Enschedeläisseura juhli Hollannin mestaruutta vuonna 2010 ja cup-mestaruutta seuraavana vuonna. Pian menestysvuosien jälkeen alkoivat kuitenkin talousvaikeudet, jotka olivat lähellä pudottaa seuran pääsarjasta. Viime kaudella Twente sijoittui Eredivisiessä seitsemänneksi.

Amsterdamissa syntynyt Thomas Lam siirtyi 12-vuotiaana AZ Alkmaarin akatemiaan. Eredivisie-debyyttinsä Lam teki Alkmaarin paidassa syyskuussa 2012 18-vuotiaana. Rooli Alkmaarissa jäi verrattain pieneksi, mutta lopullisen läpimurtonsa Lam teki siirryttyään Zwolleen kesällä 2014.

Kahden Zwolle-kautensa aikana Lam teki 64 pääsarjaottelussa neljä maalia. Viime vuonna hän teki kaksivuotisen sopimuksen Nottinghamin kanssa. Debyyttikaudellaan Englannissa ja ylipäätään Hollannin ulkopuolella Lam teki 19 pelissä kaksi osumaa. Peliaika kuitenkin väheni kevään edetessä, eikä tällä kaudella minuutteja ole tullut enää lainkaan.