Stoke on hyvin lähellä vahvistaa rivejään Tottenhamin keskuspuolustajalla Kevin Wimmerillä. Sky Sportsin mukaan Stoke ja Tottenham ovat jo sopineet 15 miljoonan punnan (16,22 miljoonan euron) siirtokorvauksesta, ja seuraavaksi Wimmeriä odotetaan Stoken lääkärintarkastukseen.

Vaikka Wimmer onkin saanut reilun kahden Tottenham-kautensa aikana vain rajoitetusti peliaikaa, on Spurs tekemässä topparilla mukavasti voittoa. Tottenham nimittäin maksoi miehestä Bundesliigan Kölnille kesällä 2015 4,3 miljoonaa puntaa, eli alle kolmanneksen nyt spekuloidusta myyntihinnasta.

 

24-vuotias Wimmer pelasi vakuuttavan kauden Kölnin palattua Bundesliigaan kaudeksi 2014-2015, ja nousi yhdeksi sarjan luotettavimmista puolustajista. Tottenhamissa läpimurron tekeminen on kuitenkin ollut vaikeaa belgialaisten Jan Vertonghenin ja Toby Alderweireldin muodostaessa yhden Valioliigan parhaista topparipareista.

Kahden ensimmäisen kautensa aikana Wimmer pääsi pelaamaan 15 valioliigaottelussa lähinnä jommankumman (tai molempien) belgialaisen poissaollessa. Tällä viikolla itävaltalaisen asema Spursin puolustajahierarkiassa kuitenkin heikkeni entisestään, kun Tottenham osti seuran ennätyssummalla kolumbialaisen Davinson Sánchezin Ajaxista.

Kauden kahta ensimmäistä valioliigaottelua Wimmer seurasi vaihtopenkiltä, mutta Sánchezin saapuminen pudotti miehen kokonaan ulos kokoonpanosta.

Mikäli kauppa toteutuu, tulee Wimmeristä Stoken kesän seitsemäs uusi hankinta. Aiemmin manageri Mark Hughes on vahvistanut ryhmänsä puolustusta Josh Tymonilla, Kurt Zoumalle ja jo viime kaudella seurassa lainalla pelanneella Bruno Martins Indillä.

Wimmer on pelannut Itävallan maajoukkueessa kahdeksan ottelua. Syyskuun MM-karsintapelien pelaajavalinnoissa hän sai tyytyä varamiehen rooliin.