Jos ovat jalkapalloilun siirtosummat ovat olleet vahvassa noususuhdanteessa jo vuosia, on tänä kesänä koettu melkoinen harppaus aiempaan nähden. Barcelonasta 222 miljoonalla eurolla PSG:hen siirtynyt Neymar yli kaksinkertaisti aiemman ME-siirtosumman, ja on samalla nostanut vähäpätöisempien pelaajienkin siirtomaksuja.

Manchester Unitedin kultaisten vuosien kapteeni ja likaisen työn tekijä Roy Keane on päivitellyt nykyisiä siirtomarkkinoita. Nykyisin Irlannin maajoukkueen apulaisvalmentajana työskentelevä Keane pani pyynnöstä hinnan nimekkäille pelikavereilleen ja itselleen.

Ruud van Nistelrooy maksaisi luultavasti miljardi puntaa nyt. David Beckham niin ikään miljardin. Entä Ryan Giggs? Kaksi miljardia, 46-vuotias Keane totesi ESPN:n mukaan.

 

 

Minkähintaiseksi Keane sitten arvioi itsensä nykymarkkinoilla?

– 3,75 miljoonaa puntaa, luulisin, Keane vastasi viitaten summaan, jonka Manchester United maksoi hänestä Nottinghamille vuonna 1993. Summa oli tuolloinen Ison-Britannian ennätys.

 

Erityisesti Keanea hämmästyttävät kuitenkin supertähtikategorian ulkopuolella olevista pelaajista maksettavat summat.

– Keskinkertaisista pelaajista maksettavat summat ovat hämmästyttäviä. Tämä on parasta mahdollista aikaa ammattilaisjalkapalloilijoille. Keskinkertaisuuksista maksetaan 35 miljoonaa puntaa. Voi hyvänen aika.

– Huippupelaajia ei ole liiaksi asti. Todella loistavista pelaajista maksetaan suuria summia ja se suodattuu nyt alaspäin. Se, että keskinkertaisista pelaajista maksetaan 30-40 miljoonaa puntaa, saa miettimään. Mutta ei ole pelaajien vika, että seurat ovat valmiita maksamaan moisia summia.