Aston Villa vahvisti äskettäin miehistöään West Hamista saapuvalla Skotlannin maajoukkuepelaaja Robert Snodgrasilla. 29-vuotias laitahyökkääjä siirtyi Villaan kauden lainasopimuksella, johon sisältyy osto-optio.

Snodgrass teki syksyllä 2016 Hullissa seitsemän maalia ja siirtyi tammikuussa 10,2 miljoonan punnan siirtosummalla West Hamiin. West Hamissa maalitili jäi kuitenkin kokonaan avaamatta, eikä manageri Slaven Bilic nähnyt miehelle enää käyttöä ryhmässään.

Nyt Snodgrass on antanut Bilicin kuulla kunniansa ja syyttää tätä omasta epäonnistumisestaan. Skotin mukaan Bilic halusi itsepintaisesti peluuttaa tätä vasemmalla laidalla Dimitri Payet’n suorana korvaajana. Snodgrass itse pelaa mieluiten oikealla laidalla tai kymppipaikalla.

– Viime kaudella vahvuuteni olivat maalien tekemisessä ja alustamisessa, ja teinkin sitä kauden ensimmäisellä puoliskolla Hullissa. West Hamissa manageri peluutti minua väärällä pelipaikalla. Totta puhuen sitä ei ollut helppo hyväksyä, Snodgrass sanoo Birmingham Mailissa.

– Joskus sitä silti nielee kaiken ja pelaa missä tahansa. Saadakseen pelaajista parhaan esiin heitä pitää kuitenkin peluuttaa heidän parhailla pelipaikoillaan. Niin helppoa se on.

Aiemmin myös Leedsissä ja Norwichissa pelannut Snodgrass yritti tehdä kantansa selväksi myös Bilicille.

– Olen tehnyt maaleja ja syöttänyt maaleja kaikkialla, missä olen pelannut. Sanoin managerille: Yrität tehdä minusta Payet’n korvaajan, mutta se ei ole pelipaikkani.”

– Tein sen hänelle selväksi. Sanoin hänelle myös ennen tämän kauden alkua, että haluan sarjan otteluita omalla pelipaikallani. Siksi tulin lopulta tänne. Täällä minulla on manageri (Steve Bruce), joka tietää, millainen pelaaja olen.

Snodgrassin mukaan West Hamissa oli myös melkoisesti kommunikaatiovaikeuksia.

– En pitänyt siitä, etten tiennyt, mitä West Hamissa tapahtuu. Kukaan ei puhunut minulle West Hamissa. Se tuntui oudolta.

Slaven Bilicin asemasta West Hamissa on alettu käydä spekulaatioita, sillä Hammersin kauden alku on ollut surkea. Kovia satsauksia siirtomarkkinoilla tehnyt West Ham on hävinnyt kaikki kolme otteluaan ja on päästänyt yhteensä kolme maalia.