28-vuotiaan saksalaispuolustajan Philipp Wollscheidin ura Valioliigassa on tällä erää ohi. 194-senttinen toppari siirtyy Stokesta Ranskan pääsarjaseura Metziin. Metz vahvisti kolmevuotisen sopimuksen kotisivuillaan.

Wollscheid pelasi uransa parasta jalkapalloa ensin Nürnbergissä ja sitten Sami Hyypiän valmennuksessa Bayer Leverkusenissa vuosina 2012-2014. Tuona aikana hän pääsi kokeilemaan osaamistaan jopa Saksan maajoukkueessa.

Huuhkajien ex-kapteenin ehdottomiin luottomiehiin kuuluneen Wollscheidin peliaika kuitenkin väheni radikaalisti, kun Leverkusen korvasi Hyypiän Roger Schmidtillä. Leverkusen lainasikin Wollscheidin ensin Mainziin ja tammikuussa 2015 Stokeen.

Wollscheidin esitykset lainapestillä olivat sen verran hyviä, että Stoke käytti osto-option ja lunasti saksalaisen itselleen seuranneena kesänä. Kaudella 2015-2016 Wollscheid kuuluikin Stoken runkomiehiin, mutta viime kauden hän vietti lainalla Wolfsburgissa. Kaikkiaan Wollscheid ehti pelata Stoken paidassa 56 ottelua.

Tänä kesänä Stoke on hankkinut puolustukseensa Kevin Wimmerin, Bruno Martins Indin ja Kurt Zouman, joten Wollscheidille ei ollut enää tilaa joukkueessa.

 

Metz ei paljastanut maksamaansa siirtokorvausta julkisuuteen.