Vuosina 2007–2010 Roy Hodgsonin alaisuudessa Fulhamissa pelannut Brede Hangeland sanoo, että Huuhkajien ex-luotsilla on hyvät mahdollisuudet menestyä uudessa seurassaan Crystal Palacessa.

– Hän on jalkapallotaktiikan suhteen pätevin manageri, johon olen törmännyt, norjalainen toteaa Croydon Advertiserin mukaan.

– Hän tuntee oman pelitapansa niin hyvin, joten siinä mielessä hän lyömätön – ja hän on vanha herrasmies. Hän saattaa suuttua, jos asiat eivät suju hyvin, mutta metodiensa suhteen hän on hyvin selkeä. Jos hänelle annetaan aikaa tehdä töitä, se tulee toimimaan Palacessa.

Hangeland ohjeistaa Palacen pelaajia tekemään kaiken, mitä 70-vuotias Hodgson pyytää, vaikka se tarkoittaisi samojen asioiden toistumista yhä uudestaan harjoituskentällä.

– Aluksi se vaikuttaa aika tylsältä Palacen pelaajille, koska siinä tulee toistoja uudestaan, uudestaan ja uudestaan, hän kertoo.

– Loppujen lopuksi se tuottaa tulosta. Modernissa pelissä nykyään kysymys on siitä, hyväksyvätkö he hänen metodinsa. Neuvoisin kuitenkin Palacen pelaajia tekemään sen, koska se toimii.

Norjassa TV-töitä tätä nykyä tekevä Hangeland uskoo, että Hodgsonin entiset pelaajat West Bromwichista sanoisivat saman.

– Hän valmentaa samoja asioita uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Kuten Fulhamissa tapahtui, kentällä ja harjoituksissa tehtävien asioiden välillä olevan yhteyden saattoi nähdä. Sitten siihen alkaa luottaa – ja niin kävi todellakin Fulhamissa, kun kahdessa ja puolessa vuodessa etenimme putoamistaistelusta Eurooppa-liigan loppuotteluun.

Palace kaipaa kipeästi pisteitä, sillä se on neljän kierroksen jälkeen nollakerhossa. Maalitilikin on vielä avaamatta.