Chelsealta on ajettu viisi pelaajaa aikaiseen suihkuun viimeisessä kahdeksassa kilpailullisessa ottelussa. Entinen huipputuomari Keith Hackett tuomitsee Chelsean törttöilyt.

Tuorein tapaus nähtiin eilisessä Chelsean ja Arsenalin välisessä ottelussa. David Luiz liukui pallonmenetyksen jälkeen Sead Kolasinacin sääreen napit edellä. Erotuomari Michael Oliver näytti suoraa punaista, mitä Chelsea-luotsi Antonio Conte ei sulattanut (lue uutinen). Hackett on sitä mieltä, että Chelsean kannattaisi pyytää tarkennusta sääntötulkintoihin.

– Chelsean on pyydettävä jotakuta erotuomariliitosta tai jopa kansainvälisen jalkapallon johtokunnan teknistä johtajaa David Ellerayta tulemaan keskustelemaan Chelsean päävalmentajan ja pelaajien kanssa. Heille on selitettävä, mikä on ja mikä ei ole hyväksyttävää pallontavoittelutilanteessa, Hackett kirjoittaa The Telegraphin –kolumnissaan.

– Nuo viisi punaista korttia eivät ole tuomarien syytä. Ne johtuvat siitä, etteivät pelaajat tunnista, mikä on hyväksyttävää jalkapallossa. David Luizin ulosajo muistutti Sadio Manén ulosajoa siinä, että pelaajilla on velvollisuus pitää huolta vastustajistaan.

– Pelaaja ei voi käyttää tekosyynä sitä, että hän tavoitteli palloa. Jos hyppää yksi tai kaksi jalkaa edellä, vastustajan terveys joutuu vaaraan. Siitä tulee punainen kortti.

Lue koko kolumni tästä.