Jalkapallomarkkinat ovat edenneet siihen pisteeseen, että huippuvireisen maalintekijän saaminen 30 miljoonalla eurolla, on edullinen kauppa.

Moinen kauppa voi mahdollisesti toteutua kesällä 2018, sillä Calciomercaton mukaan Napolin Dries Mertensin ulosostoklausuulin voi tuolloin aktivoida vain 30 miljoonalla eurolla.

Italialaislähteen mukaan useat seurat tarkkailevat belgialaisen tilannetta, ja yksi näistä on Arsenal, jonka kerrottiin olevan vahvasti pelaajasta kiinnostuneena jo kesällä 2017.

On epätodennäköistä, että Mertensillä olisi ollut 30 miljoonan euron ulosostoklausuuli voimassa jo viime kesänä, sillä hänen ympärillä olisi luultavasti pyörinyt runsaammin spekulaatioita. Jos lähteen väitteet ensi kesän siirtoklausuulista kuitenkin pitävät paikkansa, on Arsenal ensimmäisten joukossa jonossa.

Lontoolaisseura oli ainoa joukkue, jonka nimen italialaislähde nosti erikseen esiin.

Mertensin vireestä kertoo hänen tilastonsa. Viime kaudella hän pelasi kaikissa kilpailuissa 46 ottelussa yhteensä 3215 peliminuuttia. Osumia syntyi 34 ja maalisyöttöjä 15. Hän siis teki tai syötti maalin keskimäärin 66 peliminuutin välein.

Mertens on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Viidessä Serie A -ottelussa verkko on heilunut hänen toimesta kuusi kertaa.