Manchester Unitedin manageri José Mourinho odottaa jännityksellä, langettaako Englannin jalkapalloliitto FA hänelle toimitsijakieltoa, sakkoja tai jonkin muun sanktion. Mourinho poistettiin lauantain Southampton-ottelun loppupuolella kentältä tämän astuttua askeleen verran kentän puolelle. United voitti ottelun 1-0.

Neljäs erotuomari Mike Jones veti sivurajan mitättömän vähän ylittäneen Mourinhon takaisin kentän laidalle ja kutsui päätuomari Craig Pawsonin luokseen. Pienen neuvonpidon jälkeen hämmästynyt Mourinho komennettiin katsomoon. Lähtiessään Mourinho kätteli Southamptonin joukkueenjohdon.

– En tiedä, en tiedä. Craig pyysi minua poistumaan, ja minä poistuin, Mourinho kommentoi tapausta lyhyesti Sky Sportsin mukaan.

Vielä on epäselvää, mitä Pawson kirjoittaa ulosajosta otteluraporttiinsa.

Mourinho voi saada rangaistuksen, varoituksen tai huomautuksen, tai sitten mitään jatkoseuraamuksia ei tule. Portugalilaista rangaistiin viime kauden aikana marraskuussa ensin yhden ottelun toimitsijakiellolla sopimattomasta käytöksestä Burnley-ottelussa, ja sitten 50 000 punnan sakoilla sopimattomista kommenteista erotuomari Anthony Tayloria kohtaan ennen Liverpool-ottelua. ”Rikoshistoriallakin” voi olla vaikutusta päätökseen.

 

Entisen United-kapteenin Bryan Robsonin mielestä minkäänlainen rangaistus oli räikeää liioittelua.

– Kun näin sen TV:ssä, minusta se oli pelkkä vitsi. Hämmästyisin, jos Mourinho saisi toimitsijakieltoa tai sakkoja siitä. Minusta tuomarit liioittelivat ajaessaan hänet katsomoon, Robson sanoi MUTV:lle.

– Näin viime vuonna Jürgen Kloppin ja Antonio Conten ravaavan hullun lailla ulos boksistaan kentän reunaa pitkin, eikä siitä seurannut mitään. Sitä sanotaan intohimoksi.

– Sitten Mourinho ajetaan ulos sivurajan yli astumisesta. On häpeällistä, jos hän saa sanktion ja joutuu katsomaan pelejä katsomosta