Tutun epätasaisesti kautensa aloittanut Arsenal sai kuudennen Valioliiga-kierroksen päättäneessä ottelussa vieraakseen West Bromwich Albionin. Tony Pulisin miehistö oli tätä ennen hävinnyt kaudella vasta yhden ottelun. Isännät järjestivät sille maanantai-illassa toisen pisteettömän puhteen voittamalla 2-0.

Arsène Wenger oli tällä kertaa valinnut Gunnersin hyökkäyspäähän kolmikon Alexis SánchezAlexandre LacazetteAaron Ramsey. Varsinkin viimeksi mainittu pelasi todella hyvän ottelun edellisellä kierroksella, kun Arsenal haki vuosien tauon jälkeen pisteen Stamford Bridgeltä. Oikealla laidalla walesilaista vastaan asettui tuttu mies; 10-vuotiaasta saakka Arsenalia edustanut, kesällä Albioniin siirtynyt Kieran Gibbs.

Myös merkkipaaluja lyötiin avauksessa paikoilleen.

Telegraph Football

@TeleFootball
Alexis Sanchez is making his 150th appearance for Arsenal tonight
telegraph.co.uk/football/2017/…

OptaJoe

@OptaJoe
633 – Gareth Barry will make his 633rd appearance in the @premierleague tonight, setting a competition record in the process. Evergreen.

Sánchez oli kaiken polttopisteessä ottelun alussa. Ennen viiden minuutin täyttymistä chileläinen oli antanut yhden kulmapotkun, hankkinut vaparin aivan rangaistusalueen rajalta, ja ampunut sen lempipaikastaan vähän ohi takanurkan.

Seitsemän minuutin jälkeen Jay Rodriguez karkasi isäntien boksiin, perässään Shkodran Mustafi, joka kaatoi ex-Southampton -pelurin. Tämä ehti nousta ylös, ja sijoitti kohti takakulmaa – Petr Cech sai sormiaan väliin juuri sen verran, että pallo päätyi takatolppaan. Rodriguez ei itse kovinkaan voimakkaasti vaatinut tilanteesta rangaistuspotkua, vaikka olisi sellaisen hyvinkin saattanut joukkueensa hyväksi ansaita.

James Olley

@JamesOlley
Rodriguez perhaps paid for his honesty. Cuts inside Mustafi - definite penalty - but played on and hits the post. Looked an excellent save.

18 minuutin kohdalla Mohamed Elneny hankki kotijoukkueelle sen toisen vaparin boksin rajalta. Tällä kertaa oltiin oikealla puolen kenttää. Sánchez ampui kohti ylänurkkaa, jonne Ben Foster kuitenkin sormillaan ylettyi. Paikalle ensimmäisenä ehti Lacazette, joka puski paluupallon verkkoon. 1-0 -osuma jäi Emirates Stadiumin historian kirjoihin.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - A. Lacazette is the first Arsenal player to score in his first 3 home league apps for the club since Brian Marwood in Sept 1988. Gunner.

Jos Rodriguezin tilanne ottelun alussa olisi ollut rankkarin arvoinen, samaa voi sanoa hieman puolen tunnin jälkeen nähdystä kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta, jossa Grzegorz Krychowiak repi Sánchezin maalilla paidasta kumoon. Robert Madley jätti tälläkin kertaa viheltämättä.

Nacho Monreal toimi Gunnersin pelastavana enkelinä 38. minuutilla purkaessaan pallon taivaan tuuliin maaliviivalta. Krychowiak keskitti takatolpalle, josta Rodriguez ohitti puskulla Cechin – espanjalaispakki piti kotijohdon voimassa.

Erittäin vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan avausjakson jälkeen tauolle mentiin tilanteessa 1-0. Albion loi todella paljon paikkoja, ja olisi saattanut paremmalla tuurilla johtaa peliä parillakin maalilla.

Arsenalin hallinta toisella jaksolla selkeää

Toisen jakson alussa Arsenal kuskasi palloa tasaisesti kohti Baggies-maalia, ja loi mm. erinomaisella sykkeellä liikenteessä alusta saakka olleen Elnenyn rakentamana useita paikkoja. Vieraat kuitenkin kestivät, ja rikkonaisen alkujakson jälkeen saivat myös omia hyökkäyksiään käyntiin.

Pulis teki tunnin kohdalla kaksi vaihtoa, kentältä pois Jake Livermore ja Hal Robson-Kanu, sisään James Morrison ja Salomon Rondon. Pian vaihtojen jälkeen Madley lopulta tuomitsi rankkarin. Allan Nyom taisteli Ramseyn kanssa päätyrajalla, ja lopulta kaatoi tämän. Kolmesta mahdollisesta pilkkutuomiosta tämä vaikutti täpärimmältä. Lacazette upotti pallon tarkasti ja riittävällä voimalla oikeaan alakulmaan, 2-0.

Lee Hurley

@HLeeHurley
At the third time of asking, Arsenal get a penalty. This is, apparently, hard to take for Pulis who should have had one

Squawka

@Squawka
Alexandre Lacazette has scored 21 penalties since 2014/15, only Cristiano Ronaldo has converted more in Europe's top 5 leagues (22).

OptaJoe

@OptaJoe
100 - Alexandre Lacazette has scored Arsenal’s 100th penalty in the @premierleague. Converted.


Toisen maalin jälkeen tapahtumat kentällä olivat jokseenkin kaoottisia, Lacazettella oli pian mahdollisuus tappaa peli lopullisesti ja viimeistellä hattutemppu. Foster seurasi tilanteen mainiosti loppuun saakka, ja kavensi ranskalaisen kulman lopulta liian pieneksi.

Lacazette jätti kentän valtavien aplodien saattelemana 82 minuutin kohdalla, hänet korvasi maanmies Olivier Giroud. Erittäin kuumana pitkin ottelua käynyt, itselleen varoituksenkin puhunut Sánchez teki samassa vaihdossa tilaa loukkaantumisesta palailevalle Mesut Özilille.

West Brom ei näyttänyt toipuvan 2-0 -maalista lainkaan, vaan Arsenal pallotteli suhteellisen paineettomasti pelin loppuun saakka. Kovinkaan vakuuttavasti isännät eivät kokonaisuutena silti esiintyneet, huolimatta mm. Elnenyn ja Monrealin loistavista otteista.