Arsenalin kausi Valioliigassa olisi voinut alkaa paremminkin. Kuuden pelin jälkeen joukkue on sarjataulukossa seitsemäntenä kymmenellä pisteellä. Ero Manchesterin jätteihin, sarjan kärjessä koreileviin Cityyn ja Unitediin on jo kuusi pistettä.

Vuosi toisensa jälkeen Arsenalin kannattajat joutuvat pettymään, kun suuret odotukset eivät toteudu. Tällä kaudella joukkue ei pelaa edes Mestarien liigaa.

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen, 63, ei osannut odottaa lontoolaisseuralta paljoakaan kesän aikana. Valioliigaa paljon seuraavan Muurisen mielestä Arsenalin pitkäaikaisen managerin Arsène Wengerin olisi pitänyt satsata kesällä jonkin verran enemmän pelaajahankintoihin, jotta joukkue olisi voinut tällä kaudella nousta taisteluun kärkisijoista.

– Arsenal on taas sellainen… Se ei ole pystynyt hankkimaan tarvittavia pelaajia. Alku on heti osoittanut sen. Vaikka maanantaina tuli 2-0-voitto, niin ei se ole minusta sellainen [kärkijoukkue], Muurinen sanoi Valioliiga.comille.

Jos Arsenal on ollut Muurisen mielestä pettymys, sitä on ollut hänestä toistaiseksi myös toinen lontoolaisseura Tottenham, joka on 11 pisteen saldolla sarjataulukossa neljäntenä. Keskustelussa esiin nousi myös Liverpool.

– Arsenal, Liverpool ja Tottenham ovat pettäneet niin monena vuonna. Tottenhamin pitäisi olla niin hyvä, että se pystyisi haastamaan kärjen.

– Ajattelen aina, milloin Arsenal ja Tottenham pystyvät lunastamaan niihin laitettuja odotuksia, koska moni odottaa niiltä paljon enemmän.

Suomen kaikkien aikojen menestynein valmentaja Antti Muurinen vierailee tänään Ravintola Kipinän Mestarien liiga -illassa Helsingin Kalliossa. Paikan päällä seurataan kello 21.45 alkavaa ottelua PSG-Bayern München. Ottelun ennakko-osuutta on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä Valioliiga.comin Facebook-sivulla (pääset sinne tästä) jo noin kello 21 alkaen.