Crystal Palace on aloittanut kauden surkeasti. Hyvin ei ole mennyt senkään jälkeen, kun päävalmentaja vaihtui Frank de Boerista Roy Hodgsoniin.

Urallaan muun muassa Suomen ja Englannin maajoukkuettakin valmentaneen Hodgsonin pesti alkoi viikonloppuna tylyllä 0-5-tappiolla Manchester Citylle. Joukkue on Valioliigassa vielä pisteittä ja maaleitta, ja seuraavaksi vastaan tulevat kärkiryhmät Manchester United ja Chelsea. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen lasketteli Palacesta poikkeuksellisen suoraa tekstiä Valioliiga.comin haastattelussa.

– Crystal Palacen tilanne on suorastaan kuvottava. Kiva, että Hodgson pääsi puikkoihin sinne, mutta nolla pinnaa ja maalisuhde 0-13, niin onhan se jotain ihan hirveää, Muurinen sanoi.

Muurisella on vahva luotto siihen, että Hodgsonin ohjauksessa Palacenkin laiva kääntyy paremmalle kurssille.

– ”Hodari” on se, joka laittaa puolustuspelin järkkymättömään kuntoon. Eli puolustaa, puolustaa, puolustaa ja tekee sen kyllä vakuuttavalla tavalla. Manchester City nyt vaan oli niin kova, mutta ensimmäinen puoliaika päättyi siinäkin 0-0. Hodari tulee varmasti rukkaamaan puolustuspeliä. Kohta Crystal Palace pelaa nollanollaa, ottaa 1-0-voittoja ja häviää 0-1 – siihen se on menossa.

Hollannin entisen maajoukkuemiehen de Boerin potkut tulivat Muurisen mielestä varsin nopeasti.

– Siinä tuli mieleeni, että pinnan alla saattaa olla jotain muutakin. Frank de Boer oli loistava pelaaja, mutta Ajaxista tuli kenkää ja nyt Crystal Palacesta. Jollain tavalla taas kerran: suuri pelaajanimi ei ole välttämättä suuri valmentajanimi. Ainakin siltä nyt tuntuu.

Lisää Muurisen mietteitä voit nähdä ja kuulla tänään Ravintola Kipinän Mestarien liiga -illassa. Ennakko-osuus alkaa noin klo 21 ja se lähetetään livenä Valioliiga.comin Facebook-sivulle. Pääset sinne tästä.