Jalkapallo jää Yhdysvalloissa edelleen amerikkalaisen jalkapallon, baseballin ja koripallon jalkoihin. Silti muusikkopiireistä löytyy useita Kuningas Jalkapalloon hurahtaneita.

Yksi heistä on todella menestyneen Foo Fighters -yhtyeen kitaristi Chris Shiflett. Shiflett tunnustautuu Arsenalin kannattajaksi, mutta myöntää, ettei ymmärtänyt lapsuudessaan jalkapallosta juuri mitään. Kaliforniassa varttuneen Shiflettin johdatti jalkapallon pariin tämän rakkaus punkrockiin.

– Jalkapallo ei kuulunut lapsuuteeni, mutta kiinnostuin siitä, kun näin muusikoiden käyttävän pelipaitoja ja kaulahuiveja, Shiflett kertoo BBC:n haastattelussa.

– Aluksi se oli minulle tyylijuttu, mutta kiinnostukseni syveni 1990-luvun alussa, kun luin (Sex Pistolsin laulajan) Johnny Rottenin omaelämänkerran. Siinä kirjoitettiin paljon varttumisesta Pohjois-Lontoossa ja Arsenalin fanittamisesta.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä se kaikki tarkoitti, mutta päätin, että Arsenal olisi joukkueeni. Olen ollut pitkään joukkueen eräänlainen etäfani, mutta aloin kiinnittää seuraan enemmän huomiota, kun lapseni innostuivat Arsenalista.

– Nyt käyn otteluissa aina kun voin. Kävin aiemmin tässä kuussa katsomassa Chelsea-Arsenalin Stamford Bridgellä. Olin sillä stadionilla ensimmäistä kertaa. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun katsoin Arsenalin peliä jonkin toisen joukkueen kotikatsomossa.

– Minun oli pakko pitää matalaa profiilia, mutta kukaan ei kuitenkaan töninyt minua, Shiflett kertoo.

Arsenal kohtaa Valioliigassa sunnuntaina Brightonin.