Leicesterin entinen manageri Micky Adams antaa uudessa omaelämäkirjassaan neuvoja ihmisille, jotka haluavat valmentajauralle jalkapallon parissa.

– Jos pidät nukkumisesta, rakastat perhettäsi ja haluat viettää enemmän aikaa heidän kanssaan sekä pidät terveyttäsi arvossa, silloin tämä ei ole oikea työ sinulle, hän toteaa.

Lokakuussa 2001 Leicesterin apulaismanagerina aloittanut Adams päätyi varsin nopeasti Dave Bassettin seuraajaksi managerin pallille. Talousvaikeuksista kärsinyt seura oli juuri pudonnut sarjaporrasta alemmas, ja Adams joutui ensi töikseen myymään avainpelaajia.

Kaiken lisäksi keskikenttäpelaaja Dennis Wise mursi joukkuekaveri Callum Davidsonin leuan Suomessa pre-seasonilla 2002, ja La Mangassakin tuli vastaan ongelmia.

– Ihmiset sanovat, että meille maksetaan hyvin, ja se on totta. Olemme onnekkaita ihmisiä, mutta katsoessani uraani taaksepäin olen kohtalaisen tyytyväinen saavutuksiini, korostaa Adams.

– Koin synkkiä aikoja ottaessani unipillereitä, koska en saanut unta. Join luultavasti liian paljon, ja minulla oli ongelmia suhteissani. Laji aiheuttaa ongelmia, jotka ovat terveydelle ja hyvinvoinnille haitallisia, hän lisää.

– Vasta kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana ollessani pelin ulkopuolella ihmiset ovat sanoneet, että näytän hyvävointiselta ja olen mukana kaikessa.

Adams paljastaa pitävänsä tätä nykyä luentoja aloittaville valmentajille.

– Katsoessani taaksepäin uskon olleeni kohtalainen manageri, mutta en ollut henkisesti riittävän vahva aivan huipulle.

Lähde: Leicester Mercury