Burnley oli viime kaudella koko Valioliigan toiseksi heikoin vierasjoukkue seitsemällä reissupisteellään. Tällä kaudella kellossa on ollut täysin toinen ääni, sillä neljän vieraspelin jälkeen kasassa on jo kahdeksan pistettä. Ja vastassa näissä sarjan kärkipäähän ennustetut Chelsea, Tottenham, Liverpool ja viimeksi tänään Everton.

Burnley away from home in the Premier League:

2016/17: 19 games, 7 points
2017/18: 4 games, 8 points

A big win for Sean Dyche's side.

Burnleyn tärkeimmät ansiot ovat olleet pitävässä puolustuksessa, ja sama oli tilanne Goodison Parkillakin. Everton ei nimittäin onnistunut puhkaisemaan Burnleyn puolustusta kertaakaan.

Burnley sen sijaan onnistui maalinteossa kerran, kun Jeff Hendrick laukoi rangaistuspilkun kohdalta pallon Jordan Pickfordin selän taakse, kun ottelu oli vanhentunut 21 minuuttia.

Everton 0-1 Burnley HT:

Shots: 8-5
Pass accuracy: 79%-68%
Chances created: 7-3
Possession: 53%-47%

Burnley turn on the style.

Verrattain tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Everton painoi päätösjaksolla kaasua, mutta todella vaaralliset maalipaikat olivat silti harvassa. Keskustelua tulee varmasti herättämään 84. minuutin tilanne, kun keskityspallo kimposi Burnleyn laitapakki Matt Lowtonin ylös ojennettuun käteen. Erotuomari Jon Moss ei palloa kuitenkaan pilkulle vienyt.

Sinnikkäästä yrityksestään huolimatta Everton ei maalia saanut aikaiseksi, vaan Burnley osoitti jälleen olevansa juuri nyt raudanluja siinä, minkä se parhaiten osaa. Puolustuksessa, katkoissa, puruissa ja riistoissa.

Burnley made 53 clearances in 85 minutes vs. Everton; Ben Mee was responsible for 18 of them.

Answering everything thrown at them.

1-0 -voitto nosti Burnleyn sarjataulukon kuudenneksi ennen iltapeliä Liverpool-Newcastle. Everton on sen sijaan jämähtänyt pahasti sarjan häntäpäähän kerättyään vain 7 pistettä yhtä monesta ottelusta. Jalkapallomaailma ei kohahtaisi, jos manageri Ronald Koeman olisi maaottelutauolta palattaessa työtön mies.