Crystal Palacen alkukausi on ollut historiallisen surkea. Joukkue on hävinnyt kaikki seitsemän otteluaan, päästänyt 17 maalia ja sen omassa maalisarakkeessa koreilee edelleen pyöreä nolla.

Ikään kuin Kotkilla ei vielä olisi ollut tarpeeksi maalintekovaikeuksia, se myös menetti ykköshyökkääjänsä Christian Benteken sairastuvalle ainakin kuuden viikon ajaksi. Vähemmästäkin voisi kuvitella uuden managerin Roy Hodgsonin otsalle hikikarpaloita puskevan.

Siirtoikkunan avautumiseen on aikaa vielä lähes kolme kuukautta, mutta onneksi ovat sopimuksettomien pelaajien markkinat. ESPN:n mukaan Crystal Palace harkitseekin nyt tarjouksen tekemistä maailmankuululle vapaalle agentille Alberto Gilardinolle.

35-vuotias Gilardino vietti viime kevään Serie A:n Pescarassa, mutta jäi kesällä ilman jatkosopimusta. Huhuissa miestä vietiin aiemmin MLS-seura Montreal Impactiin, mutta ne huhut eivät ole ainakaan vielä toteutuneet.

Gilardino käväisi syksyllä 2014 Kiinan suurseurassa Guangzhou Evergrandessa, mutta on viettänyt muuten koko uransa Italiassa. Hän on edustanut Serie A:ssa peräti kymmentä eri seuraa. 188 maalillaan Gilardino on Serie A:n kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulla sijalla 9.

Parhaiten Gilardino muistetaan Parman, AC Milanin ja Fiorentinan joukkueista. Tehokkaimmilla kausillaan 2003-2004 ja 2004-2005 hän pyssytti Parman paidassa 23 maalia per kausi. Hänet valittiin myös kauden 2004-2005 Serie A:n parhaaksi pelaajaksi. Vielä toissa kaudella Palermossa Gilardino rikkoi kymmenen maalin rajan.

Jo nuorena huipulle noussut Gilardino on 19 maalillaan 30 ottelussa Italian alle 21-vuotiaiden maajoukkueen paras maalintekijä. Vuonna 2004 hän voitti alle 21-vuotiaiden EM-kisojen maalikuninkuuden.

A-maajoukkueessa Gilardino on viimeistellyt 19 maalia 57 ottelussa. Hän oli mukana voittamassa Italialle maailmanmestaruutta vuonna 2006 ja pelasi myös vuoden 2010 MM-turnauksessa.