Irlannin maajoukkueen ja Evertonin välinen vääntö James McCarthysta jatkuu.

McCarthyn seura- ja maajoukkue ovat tapelleet julkisesti jo vuoden ajan. Evertonin mielestä Irlanti on toistuvasti rasittanut liikaa puolikuntoista McCarthya. Irlannin näkemys taas on ollut se, että McCarthy on ollut maajoukkueleirityksillä ihan kunnossa.

McCarthy nimettiin taas käsillä oleviin maaotteluihin, vaikka hän ei ole pystynyt pelaamaan tällä kaudella vielä yhtään ottelua Evertonin paidassa loukkaantumisen vuoksi. Everton-luotsi Ronald Koeman ehti jo varoittaa Irlantia McCarthyn rasittamisesta. Koeman muistutti, että Everton maksaa miehen palkan (lue lisää tästä).

Nyt Irlannin maajoukkueen apuvalmentaja Roy Keane otti asiaan kantaa. Jälleen salamoita sinkoili ”vastustajan” suuntaan.

– James tuntuu loukkaantuvan usein Evertonissa. En usko, että meillä [Irlannin maajoukkueessa] on mitään huolta siitä, kuinka paljon rasitamme Jamesia, Keane sanoi lehdistölle.

– Lääkintähenkilöstö valvoo kaikkea ja on yhteydessä Evertoniin ja heidän tiedemiehiinsä. Mielestäni heillä on tiedemiehiä tämän asian kimpussa enemmän kuin tarvittaisiin.

– Seurat aina katsovat kovin tarkkaan, mitä me [maajoukkueissa] teemme. Heidän olisi syytä katsoa omaa tekemistään vähän tarkemmin.

Keane myönsi, ettei McCarthy ole vielä täydessä kunnossa.

– James teki harjoituksista noin 70 prosenttia. Juttelin hänen kanssaan, ja hän oli ihan ok. Emme halua rasittaa häntä liikaa, mutta jossain vaiheessa on osallistuttava täysillä.

Irlanti kohtaa perjantaina MM-karsinnoissa Moldovan. Ensi viikolla on luvassa ottelu Walesia vastaan.