Arsenalin kannattajayhdistys (Arsenal Supporters’ Trust) aikoo olla yhteydessä seuran osaomistaja Alisher Usmanoviin. Yhdistys aikoo anella Usmanovilta takeita siitä, ettei tämä myisi omaa osuuttaan seurasta pääomistaja Stan Kroenkelle. Kannattajat pelkäävät, että Arsenal siirtyisi kokonaisuudessaan kiistellyn Kroenken käsiin.

Kannattajayhdistys kokoontui maanantaina ja päätti, että Usmanovin läsnäolo seurassa olisi tärkeää seuran vakauden ja tasapainon kannalta. Usmanov omistaa Arsenalista noin 30 prosentin osuuden.

Usmanov on aiemmin vakuutellut, ettei aio luopua osuudestaan, vaikkei hänellä olekaan varsinaisia siteitä Kroenkeen eikä paikkaa seuran johtokunnassa. Nyt kannattajat pelkäävät kuitenkin Usmanovin muuttaneen mieltään.

Yhdysvaltalainen Kroenke osti huhtikuussa 2007 Arsenalista 9,9 prosentin osuuden, mutta omistaa tätä nykyä jo noin 67 prosenttia seuran osakkeista. Usmanov tarjosi aiemmin tänä vuonna Kroenkelle miljardia puntaa tämän omistusosuudesta, mutta Kroenke kieltäytyi tarjouksesta.

Usmanovin liikekumppani Farhad Moshiri oli aiemmin myös yksi Arsenalin omistajista, mutta hän myi viime vuonna osuutensa Usmanoville ja omistaa nyt 49,9 prosentin osuuden Evertonista. Kaksikon yhdessä perustama yhtiö USM Holdings on nyt myös yksi Evertonin sponsoreista. Kannattajat pelkäävätkin Usmanovin olevan halukas seuraamaan Moshiria Evertoniin.

Usmanovin omistusosuus sallii hänen estää merkittäviä muutoksia seuran rakenteisiin tai yrityksen ajaa ulos pienet osakkeenomistajat. Yksi näistä hyvin, hyvin pienistä osakkeenomistajista on juuri Arsenalin kannattajayhdistys AST.

– AST uskoo, että Arsenal on liian tärkeä, jotta sitä voisi antaa yhden henkilön kokonaan omistettavaksi. Arsenalin paras omistuspohja on aina sellainen, jossa kannattajat ovat edustettuina ja osakkeenomistajina. Ymmärrämme, että jokainen Arsenalin osake on myynnissä riittävää tarjousta vastaan, mutta vastustamme yrityksiä siirtää koko seura yhden omistajan nimiin, kannattajayhdistyksen edustaja kommentoi Telegraphin mukaan.