Englannin maajoukkueen laitapuolustaja Ryan Bertrand otti erityisen raskaasti Lontoota kesäkuussa järkyttäneen Grenfellin tornitalon palon. Tragedia vaati kaikkiaan 68 ihmisen hengen ja jätti useita kodittomiksi.

Southamptonissa pelaava Bertrand varttui vajaan 10 kilometrin päässä kyseiseltä alueelta ja hänen ystäviään ja sukulaisiaan asuu aivan Grenfellin kupeessa.

– Haluan auttaa, enkä vain lahjoittaa rahaa. Teen mitä vain tarpeelliseksi koetaan, 28-vuotias Bertrand sanoi tragedian jälkimainingeissa.

– Viime vuosina katastrofeja on ollut kaikkialla, mutta tämä sattui aivan kotiovellamme. Halusin tehdä vähän enemmän. Minulla on kavereita, jotka kasvoivat samanlaisissa oloissa, joten otin sen raskaasti, Bertrand kertoi Englannin maajoukkueleirityksessä Timesin mukaan.

– Menin muutaman siinä kaupunginosassa asuvan kaverini kanssa katsomaan, mitä voisimme tehdä. Prosessi siitä, mitä voisimme tehdä, on yhä kesken, enkä halua sanoa siitä liikaa.

 

Tuhoisa tulipalo sai alkunsa yhdessä huoneistossa tuleen syttyneestä jääkaapista. Bertrand jäi hävityksen edessä sanattomaksi.

– Siellä ei ollut minkäänlaista järjestystä eikä kukaan tiennyt, kenen luokse mennä. Kun kuuntelin niitä tarinoita… se oli hullua.

– Mummoni ja tätini asuvat tornitaloissa edelleen. He rakastavat sitä ja se on heidän kotinsa. Olen vähän etuoikeutetussa asemassa, joten ehkä voin tehdä muutakin kuin vain lahjoittaa rahaa. Ei siinäkään mitään vikaa ole, mutta käytin vähän aikaa muuttaakseni jotain, vaikka se olisikin vain yhden perheen elämä.