Euroopan MM-karsinnoissa pelattiin lauantaina neljä ottelua jo klo 19 alkaen. Suurimman huomion näistä sai jo paikkansa MM-kisoissa varmistaneen Belgian vierailu Bosnian ja Hertsegovinan kotikentällä. Bosnia kaipasi kipeästi lisäpisteitä taistelussa lohkon kakkospaikasta Kreikkaa vastaan.

Vaikka Belgia pelasi lähinnä vain kunniasta, heitti se kentälle oikeastaan parhaan mahdollisen kokoonpanonsa. Tämä sapettanee ainakin José Mourinhoa, sillä Man United -managerin suojatti loukkasi vasenta polveaan ja joutui vaihtoon jo ennen puolen tunnin täyttymistä.

Ottelusta muodostui lopulta todellinen maali-iloittelu, jossa johtopaikkaa pidettiin vuorotahtiin. Ensin vuoron sai Belgia, kun PSG:n laitapuolustaja Thomas Meunier vei viertaat johtoon neljännellä minuutilla Eden Hazardin esityöstä. Meunier on tehnyt karsinnoissa melkoiset tehot, sillä hän rankaisi syyskuussa Gibraltaria tehoilla 3+3.

Kotijoukkueen vastaus tuli avausjakson lopulla Fellainin jo jouduttua vaihtoon. Tasoituksen teki Philadelphia Unionin konkaripelaaja Haris Medunjanin ja johtomaalin Basaksehirin Edin Visca.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti, toi Chelsean Michy Batshuayi Belgian jälleen tasoihin. 68. minuutilla puolestaan oli Tottenhamin topparin Jan Vertonghenin vuoro. Nyt Belgia johti 3-2. Vertonghenille kyseessä oli juhlaottelu, sillä hän pelasi Belgian paidassa nyt 96. ottelunsa, ja nousi maan kaikkien aikojen maaottelutilastossa kärkipaikalle yhdessä Jan Ceulemansin kanssa.

Bosnia ja Hertsegovina nousi vielä tasoihin Utrecht-toppari Dario Dumicin maalilla, mutta Atlético Madridin Yannick Ferreira Carrasco teki 84. minuutilla Belgialle 4-3 -voittomaalin. Carrasco vietti todellista tehoiltaa, sillä maalin lisäksi hän syötti kaksi muuta osumaa.

Lohkon toisessa ottelussa Viro haki vieraspisteet Gibraltarilta maalein 6-0. Joonas Tamm saalisti pelissä kolme maalia ja yhden maalisyötön.

Bosnia ja Hertsegovina sen sijaan jännittää klo 21.45 alkavaa Kypros-Kreikka -ottelua. Mikäli Kreikka voittaa pelin, nousee se Bosnian ja Hertsegovinan ohi lohkon kakkoseksi. Kreikka kohtaa päätöskierroksella kotikentällään Gibraltarin.

A-lohkossa Ruotsi löylytti Luxemburgia maalein 8-0 ja pani käytännössä pisteen Hollannin MM-kisahaaveille. Marcus Berg osui tolppien väliin neljä kertaa ja toppari Andreas Granqvist kahdesti. Toisaalla Färsaaret ja Latvia pelasivat 0-0 -tasapelin.