Valioliiga teki täksi kaudeksi merkittävän muutoksen sponsorisääntöihinsä, kun se salli ensimmäistä kertaa seurojen myydä mainospaikan myös pelipaitojen vasempaan hihaan. Oikeaa hihaa koristaa edelleen Valioliigan logo.

Aivan kaikkien 20 joukkueen pelipaidoissa ei hihamainoksia nähdä. Arsenalin ja Tottenhamin pääsponsoriensa kanssa tekemät sopimukset kieltävät näiltä muille sponsoreille myytävät mainokset.

Suomalaisittain – ja ehkäpä muutenkin – kaikkein mielenkiintoisin hihasponsorivalinta kuultiin vasta äskettäin, kun Everton julkisti panevansa hihoihinsa Angry Birds -logon. Rovion toimistolla on taatusti annettu raikuvat aplodit.

Mutta mitäpä muita yrityksiä valioliigajoukkueiden pelipaitojen hihoista löytyy. Tässä siitä pieni selvitys.

Kaikkein tuoreimpana hihamainoksestaan tiedotti Burnley, joka sopi yhteistyöstä mobiilipelifirma Playdemicin kanssa. Claretsin hihoja koristaa vastaisuudessa mobiilipeli Golf Clashin logo. Golf Clash on yksi Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian suosituimmista mobiilipeleistä.

Liverpool valitsi hihasponsorikseen rahansiirtoyritys Western Unionin.

West Bromwich on liikkeellä konservatiivisella hihamainosvalinnalla, sillä sen pelaajien olkavarsilla on vedonlyöntiyhtiö 12BET:in tunnus. Vedonlyöntifirmat ovat esillä myös Bournemouthin (M88) ja Watfordin (138 BET) pelaajien hihoissa.

Brightonin hihoissa on puolestaan Ison-Britannian johtavan urheiluvaateketju JD:n logo.

Varsin suosittu liikeala hihoissa tuntuu olevan rengasala. Manchester Cityn diili Nexen Tyre -rengasfirman kanssa on koko joukon arvokkain, 10 miljoonaa puntaa kaudessa, mutta kolmella muullakin joukkueella on hihoissaan rengasfirman mainos. West Ham ja Newcastle tekevät yhteistyötä intialaisen MRF Tyresin kanssa, ja Chelsea puolestaan Alliance Tyresin.

Swansean hihasponsori on yhdysvaltalainen Barracuda Networks, jonka toimiala on IT-turvallisuus.

Pelimaailmasta löytyy Burnleyn ja Evertonin tavoin myös Stoken hihasponsori. First Eleven on jalkapallomanageripeli, ja nyt myös Stoken yhteistyökumppani.

Southamptonia sponsoroi puhelin-, televisio- ja laajakaista-alalla operoiva Virgin Media.

Leicesterin hihoissa koreilee Thaimaan suurimman pankin, Siam Commercial Bankin logo. Vielä kauemmas itään katseensa käänsi Crystal Palace, jonka hihasponsorin nimi on Dongqiudi. Dongqiudi on kiinalainen jalkapallosovellus.

Yksi erikoisimmista valinnoista on varmasti sarjanousija Huddersfieldilla, jonka hihasponsori on lainopillista neuvontaa antava PURE Legal. Terrierien ei ainakaan tarvitse miettiä, mistä kysyä apua, jos seura joskus ajautuu lakiteknisiin kahnauksiin.

Seuroista ainoa, joka ei ole vielä hihasponsorivalintaansa julkistanut, on Manchester United. Unitedin tapauksessa hihasponsori voi kuitenkin olla se kaikkein puhuttavin – ja ihmisiä yhdistävin – sillä jo elokuusta lähtien on puhuttu Unitedin neuvottelevan hihamainoksesta deittisovellus Tinderin kanssa.

Jutun lähteinä on käytetty Footy Headlines -sivustoa sekä seurojen kotisivuja.