Pelaaja-agentti Craig Honeymanin mukaan moni seura voi kärsiä ensi kesänä siitä, että siirtoikkuna sulkeutuu jo ennen Valioliigan alkamista.

Pelaajia voidaan kuitenkin myydä elokuun loppuun saakka. Honeyman sanoo Teesside Gazetten haastattelussa uudistuksen olevan hyvä asia vain siinä tapauksessa, että muissa maissa toimitaan samalla tavalla.

– Jos niin ei käy, siitä on valioliigaseuroille valtavasti haittaa. Onko siinä järkeä, että kausi alkaa ja pelaajasiirtoja voidaan sen jälkeen tehdä sisään ja ulos? Ei, ei oikeastaan. Etenkin TOP 6:n ulkopuolisilla seuroilla koko kausi voi murskaantua yhden siirron takia. Onko se reilua? Ei. Onko se järkevää? Ei, agentti pohtii.

– Sellainen asia, joka mahdollisesti rankaisee jokaista seuraa Valioliigassa tai Englannissa, ei ole kovin järkevä.

Honeymanin mielestä englantilaisseurojen on nyt lobattava muita maita ottamaan käyttöön saman systeemin.

– Sen täytyy olla kaikki tai ei mitään, joten eurooppalaisissa liigoissa on globaali systeemi, jossa kaikilla on enemmän tai vähemmän samanlaiset kaudet, noin viikon tarkkuudella. Pitää olla takarajapäivä, jonka jälkeen seurat eivät voi ostaa tai myydä pelaajia. Se on järkevää.

Honeymanin mukaan espanjalaiset tai saksalaiset saattavat uudessa systeemissä kääntyä Englannin Mestaruussarjan puoleen. Esimerkiksi Middlesbrough’n tai Aston Villan budjetti on suurempi kuin monella La Ligan seuralla.

– Valitettavasti Mestaruussarjan seura ei pysty korvaamaan ulkomaille siirtyvää pelaajaa, jos ikkuna menee varhain kiinni.

Mestaruussarjan, Ykkösliigan ja Kakkosliigan seurat eivät ole vielä päättäneet, seuraavatko ne Valioliigan esimerkkiä siirtoikkuna-asiassa.