Australian maajoukkuehistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä Tim Cahill oli vielä tiistaina juhlittu sankari, mutta nyt 37-vuotiaan Cahillin sädekehässä on särö. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ottaa tutkintaan Cahillin tiistaisessa MM-karsintaottelussa esittämän tuuletuksen.

Aasian MM-karsintojen viimeisestä ottelusta tuli Cahillin ja syyrialaisen Omar Al Somahin kaksintaistelu. Al Somah teki kaksiosaisessa otteluparissa Syyrian molemmat maalit, mutta Syyrialle jäi käteen vain luu – ja roppakaupalla arvostusta ja kunniaa – kun Al Somahin toisen osaottelun jatkoajan lisäajan laukaus tärähti tolppaan.

Cahill puolestaan teki jälkimmäisessä ottelussa Australian molemmat maalit, ja otti jälleen paikkansa kansallissankarina. Osumat olivat Cahillin maajoukkueuran 49:s ja 50:s, ja maaleista puolet on syntynyt puskemalla. Voitolla Australia eteni mannertenväliseen jatkokarsintaan Hondurasia vastaan.

Cahill juhli jatkoajan voittomaaliaan lentokonetuuletuksella, jonka päätteeksi hän teki käsillään T-kirjaimen päänsä päälle. Cahillin epäillään saaneen tuuletuksestaan palkkion, sillä pian maalin jälkeen australialainen matkatoimisto TripADeal postasi Instagramiin kuvan tuuletuksesta seuraavan tekstin saattelemana:

– Näittekö, kuinka uusi lähettiläämme Tim Cahill teki TripADealin ”T:n” tehtyään voittomaalin eilen illalla? Onneksi olkoon, Tim!

Postaus on sittemmin poistettu, mutta ennen poistamista Cahill vastasi siihen viestillä, joka sisälsi lukuisia lentokonehymiöitä.

Vuonna 2012 Tanskan maajoukkuehyökkääjä Nicklas Bendtner sai UEFA:lta vajaan 90 000 euron sakot paljastettuaan vedonlyöntiyhtiön sponsoroimat bokserinsa maalituuletuksenaan.

Melbourne Cityssä peliuraansa jatkava Cahill sai sosiaalisessa mediassa kriittisen vastaanoton sponsoriyhteyden tultua julki.

– Tämä osoittaa, että Tim Cahill välittää vain rahasta ja itsensä mainostamisesta. Maalin tuuletus ei ole oikea paikka promotoida sinulle maksavaa tuotemerkkiä, eräs Australian kannattaja kirjoitti.

Cahill pelasi vuosina 2004-2012 Evertonissa yli 200 valioliigaottelua.

Jutun lähteinä on käytetty Sky Sportsia ja Independentiä.