© Kuva: Getty Images

Manageriksi ryhtynyt valmennettava kohtaa valmentajansa Valioliigassa: ”Olen ikuisesti kiitollinen”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Kun valioliigasunnuntai päättyy Southamptonin ja Newcastlen kohtaamiseen, ei kannata ihmetellä, jos joukkueiden managerien välillä nähdään erityisen lämminhenkinen tapaaminen. Pyhimysten valmentaja Mauricio Pellegrino haastaa nimittäin ensimmäisen kerran pitkäaikaisen esimiehensä Rafael Benítezin, jonka tie on vienyt Newcastleen.

Pellegrino pelasi Benítezin alaisuudessa ensin Valenciassa vuosina 2001-2004. Valenciasta Benítez siirtyi Liverpoolin valmentajaksi. Pellegrino ei päässyt Valencian uuden valmentajan Claudio Ranierin suosioon, ja Benítez toikin vanhan luottopuolustajansa vielä puoleksi vuodeksi Liverpooliin kevätkaudeksi 2005.

Argentiinalaistoppari päättyi pian Liverpool-visiitin jälkeen, mutta kaksikon tiet kohtasivat vielä uudelleen. Kun Benítez oli valmentanut Liverpoolia jo neljä kautta, hän kutsui Pellegrinon omaan valmennustiimiinsä. Pellegrino toimi Benítezin apulaisvalmentajana kaudet 2008-2010 Liverpoolissa, ja vielä syksyn 2010 Inter Milanissa.

Joulukuussa 2010 Inter erotti koko valmentajistonsa, ja kaverusten tiet erosivat. Ja nyt sunnuntaina on lämpimien jälleennäkemisten aika.

– Olen Rafalle ikuisesti kiitollinen, sillä hän on minulle hyvä esimerkki niin henkilökohtaisella kuin ammatillisellakin tasolla, 46-vuotias Pellegrino totesi 11 vuotta vanhemmasta kollegastaan Sky Sportsin mukaan.

– Ensinnäkin hän oli todella tärkeä joukkuekaveri, kun työskentelimme yhdessä Valenciassa pelaajana ja myöhemmin Liverpoolissa. Hän myös antoi minulle tilaisuuden työskennellä ammattifutiksessa apulaisvalmentajana.

 

» Kuka pärjää, kuka floppaa? Lue kattava ennakkopakettimme valioliigakaudesta TÄÄLTÄ!

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon