West Hamin kärkimies Andy Carroll ilmoitti ennen viikonlopun kierrosta uskovansa edelleen valintaansa Englannin MM-joukkueeseen. Lauantain näytöt eivät kuitenkaan varsinaisesti valintaa puoltaneet, sillä Carroll otti Burnley-ottelussa kaksi keltaista 99 sekunnissa ja samalla antisankarin viitan harteilleen. Valmentaja Slaven Bilickin hiiltyi.

Alkukauden tilastot eivät 193-senttistä hyökkääjää mairittele. Nivusvamma piti 28-vuotiaan Carrollin sivussa kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta. Sen jälkeenkään maaleja tai syöttöjä ei Carrollille ole tilastoitu, mutta varoituksia kuitenkin viidessä ottelussa neljä (näistä kaksi viimeistä samassa pelissä eilen). Kun peliminuutteja on yhteensä 343, on Carroll siis ottanut varoituksen keskimäärin joka 85. minuutti.

Chelsea ja David Luiz korttitilastojen kärjessä

Ottelua vaille kahdeksan kierroksen aikana ulosajoja on Valioliigassa nähty kaikkiaan 13. Yhtäkään pelaajaa ei ole vielä ajettu kahta kertaa ulos. Eniten ulosajoja on Chelsealla, joka on nähnyt punaista jo kolmesti. West Ham ja Manchester City seuraavat perässä kahdella ulosajollaan.

”Pahojen poikien” tilastoa johtaa Chelsea-toppari David Luiz, joka on suoran ulosajonsa lisäksi ehtinyt saada jo kolme varoitusta. Carroll on tökeröllä saldollaan toki aivan kannassa.

David Luiz, kuudessa pelissä kolme keltaista ja yksi punainen. Kuva: Getty Images

Suoralla punaisella ulos lentäneistä yhden varoituksen ovat alkukauden aikana saaneet Sadio Mané (Liverpool), Miguel Britos (Watford) ja Hal Robson-Kanu (West Bromwich). Raheem Sterling (Manchester City) ja Morgan Schneiderlin (Everton) ovat ottaneet kolme varoitusta, joista kaksi tuli samassa ottelussa ja johti miesten ulosajoon.

Neljällä pelaajalla pelikielto yhden kortin päässä

Entäpä sitten pelkkiä keltaisia kortteja keräilleet? Neljään varoitukseen on kahdeksan kierroksen aikana yltänyt jo neljä pelaajaa, jotka odottelevat jo innolla ensimmäistä pelikieltoaan. Leroy Ferillä (Swansea), Isaac Haydenilla (Newcastle), Jason Puncheonilla (Crystal Palace) ja Pablo Zabaletalla (West Ham) pelikielto väijyy enää yhden varoituksen päässä.

Huonosti ei ole toki kolmekaan varoitusta näin kauden alkuvaiheessa. Kolmesti on ”pääsiäiskortti” nostettu seuraaville 11 pelaajalle: Toby Alderweireld (Tottenham), Joe Allen (Stoke), Marcos Alonso (Chelsea), Scott Arfield (Burnley), Christian Benteke (Crystal Palace), Steve Cook (Bournemouth), David Luiz (Chelsea), Nicolás Otamendi (Manchester City), Matt Ritchie (Newcastle), Oriol Romeu (Southampton) ja Wayne Rooney (Everton).

Ayewilla 18 rikettä ilman varoitusta

Vastustajan rikkominen on toki mahdollista myös ilman varoituksia. Siitä esimerkkinä käy Swansean Jordan Ayew, joka on aiheuttanut vastustajalle eniten vapaapotkuja (18), mutta jota ei kuitenkaan ole varoitettu vielä kertaakaan.

Riketilaston kakkosena on 17 kertaa rikkonut Oriol Romeu. Kolmannen sijan jakavat 15 rikkeen Tiemoué Bakayoko (Chelsea), Leroy Fer, Erik Pieters (Stoke) ja Jay Rodriguez (West Bromwich).

Jutun lähteinä on käytetty Valioliigan virallisia tilastoja sekä Transfermarktia.