Valioliigakauden suurimman alisuorittajan Evertonin kone ei ota käynnistyäkseen. Toffees oli hyvin lähellä kauden viidettä tappiotaan sarjanousija Brightonin vieraana, mutta konkarihyökkääjä Wayne Rooney pelasti ottelun lopussa Evertonille tasapelipisteen.

Brighton siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon 82. minuutilla. Maalin teki joukkueen viime kauden johtava pelaaja Anthony Knockaert nappihankinta Pascal Grossin esityöstä.

83% - Pascal Groß has been involved in 83% of his team's goals this term (2 goals, 3 assists); the highest ratio of any PL player. Quality.

Everton nousi 90. minuutilla tasoihin, kun Brightonin kapteeni Bruno löi uupuneena Dominic Calvert-Lewinia kyynärpäällään niskaan. Seurauksena oli rankkari, jota Wayne Rooney ei jättänyt hyödyntämättä, vaan ampui pallon alanurkkaan. Rooney otti näin yliotteen Brightonin faneista, jotka olivat oudosti viheltäneet legendalle koko illan – ilman aiempaa historia Brightonin kanssa.

36 - Only Lampard (39), Andy Cole (38) and Shearer (37) have scored against more different clubs in the PL than @WayneRooney. Scope.

Aivan pelin lopussa Everton oli hyvin lähellä tehdä voittomaalinkin. Pelattiin lisäajan kolmatta minuuttia, kun vaihdosta sisään otettu Kevin Mirallas ensin laukoi ja sitten puski kohti Brightonin maalia. Mat Ryan venyi kuitenkin komeaan tuplatorjuntaan.

Tasapeli nosti molempien joukkueiden pistesaldon kahdeksaan. Wayne Rooneyn lopun tasoitus saattoi pelastaa Evertonin manageri Ronald Koemanille hieman jatkoaikaa, mutta lähtöasetelmiin nähden tasapeli oli Evertonille pettymys.