Kahdeksannen valioliigakierroksen päätösottelussa putoamisviivan alla majaillut Leicester sai vieraakseen West Bromwichin. WBA:n kokoonpanon merkittävin muutos oli 34-vuotiaan Boaz Myhillin paikka tolppien välissä. Tämä johtui Ben Fosterin loukkaantumisesta. Pitkäaikaispotilas Nacer Chadli puolestaan palasi avauskokoonpanoon. Leicesterillä Kelechi Iheanacho sai tilaisuutensa Jamie Vardyn rinnalla.

Molemmat joukkueet janosivat kipeästi täyttä pistepottia, sillä kumpikaan ei ollut voittanut viiteen otteluun. Leicester piteli avausjaksolla tahtipuikkoa, mutta pelin viihdearvo jäi toistaiseksi matalaksi. Ensimmäisen puoliajan paras paikka nähtiin 36. minuutilla, kun sadatta Leicester-otteluaan pelannut Danny Simpson laukoi voimalla rajaheiton jälkeen. Myhill sai kuitenkin kätensä väliin.

Leicester loi lisää potentiaalisia tekopaikkoja avausjakson viimeisellä viisiminuuttisella, mutta Simpsonin kuti jäi lopulta puoliajan ainoaksi laukaukseksi kohti maalia.

Varovaisen alun jälkeen Leicester painoi yhä enemmän kaasua, kun toinen puoliaika potkaistiin käyntiin. Jakso oli vanhentunut vain 15 sekuntia, kun Jamie Vardy säntäsi Ahmed Hegazyn harhasyötön perään. Vardy törmäsi voimalla ulostulleeseen maalivahti Myhilliin, ja tuomarin ratkaisuna oli varoitus Myhillille ja vapari Leicesterille.

Seuranneesta tilanteesta Harry Maguire pääsi puskemaan palloa kohti alakulmaa, mutta Myhill ehti täpärästi väliin. 50. minuutilla Riyad Mahrez puolestaan sai huippupaikan keskellä parasta maalintekosektoria, mutta algerialaisen veto karkasi taivaan tuuliin.

Leicesterin alun rynnistystä seurasi seesteisempi vaihe, joskin tässä tapauksessa ”seesteisyys” tarkoitti armotonta repimistä, raastamista ja kopauttelua. Ilmassa alkoi jo olla nolla-nollan tuoksua, kunnes 63. minuutilla West Bromwich iski.

Baggies sai vapaapotkun reilusta 20 metristä, ja pallon taakse asettui Nacer Chadli. Belgian maajoukkuemies ampui pallon kauniisti muurin yli, ja onnistui näin maalinteossa heti kauden ensimmäisessä valioliigaottelussaan. West Brom on ollut Valioliigan tehokkain erikoistilannejoukkue Tony Pulisin astuttua puikkoihin, joten joukkue käytti maalissa nimenomaan parasta osaamistaan.

OptaJoe

@OptaJoe
47 - West Brom have now scored 47 PL goals from set-pieces (excl pens) since Tony Pulis took over, a league-high in that time. Practise.

Kasper Schmeichel ei tehnyt elettäkään torjuakseen vetoa, eikä tanskalaisella muutenkaan ollut paras päivänsä. Torjuntatöitä ei Schmeichelille tosin merkitty ainuttakaan, mutta ainakin avaukset karkasivat vastustajan jalkaan muutamaankin kertaan.

Leicesterin vastaus saatiin, kun kellossa kävi 80. peliminuutti. Vaihdosta sisään otettu Ben Chilwell keskitti toiselle vaihtomiehelle Islam Slimanille, joka jatkoi päällään pallon Riyad Mahrezille. Mahrez ei erehtynyt, ja näin algerialainen yhteistyö oli tuonut kotijoukkueen tasoihin.

Hieman myöhemmin Harry Maguire tykitti kovaa ja määrätietoisesti 20 metristä, mutta Myhill sai lentopalloiltua pallon tiehensä ennen maaliviivaa. Lisäosumia ei enää nähty, vaan lopputuloksena oli 1-1 -tasapeli. Tuomarin loppuvihellystä seurasi King Power Stadiumin yleisön vihellyskonsertti, sillä Leicesteriltä on mestaruutensa jälkeen totuttu vaatimaan enemmän.

Tasapelin myötä sekä Leicesterin että West Bromin voitottomien otteluiden putki on nyt jo kuuden ottelun mittainen. Leicester jatkaa yhä taaperrustaan putoamisviivan alla. Ensi viikonloppuna molemmat pelaavat vieraissa, Leicester Swanseassa ja West Brom Southamptonissa.