Kerroimme eilen, että Mike Ashley on virallisesti asettanut Newcastlen myyntiin (lue lisää tästä).

Newcastle on ollut melko tuulinen seura Ashleyn omistuksessa. Sports Direct -urheiluliikkeen perustaja on omistanut Newcastlen nyt noin kymmenen vuotta. Siinä ajassa vihamiehiä on kertynyt aika liuta.

Yksi Ashley-kriitikoista on Newcastlen seurahistorian kenties suurin legenda, Alan Shearer. Valioliigan historian paras maalintekijä ei peitellyt iloaan, kun tieto myynti-ilmoituksesta tuli julki.

Alan Shearer

@alanshearer
Just heard .....

”Ei ole selittänyt seuran suuntaa”

Shearerin tavoin Newcastlessa aikoinaan pelannut Chris Waddle oli samoilla linjoilla Shearerin kanssa.

– Hän [Ashley] on ollut omistajana kymmenen vuotta. Fanit eivät ole missään vaiheessa siirtyneet hänen puolelleen. Hän ei ole kommunikoinut tarpeeksi heille tai medialle. Hän ei ole selittänyt, mihin suuntaan seuraa viedään, Waddle sanoi BBC:n mukaan.

– Mike Ashley oppi hyvin nopeasti, ettei hän voi kilpailla Chelsean, Manchester Unitedin, Arsenalin tai Manchester Cityn kanssa. Hän tietää, ettei hänellä ikinä ole sellaisia rahoja.

”Uskon kun näen”

Newcastlen kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Norman Watson ei suhtautunut erityisen optimistisesti Ashleyn ilmoitukseen.

– Reaktioni on sama kuin monella muulla: uskon kun näen, Watson sanoi.

– Olemme olleet samassa tilanteessa pari kertaa aiemminkin. Seura on ollut myynnissä, kunnes hän onkin päättänyt, ettei seura ole myynnissä.

Ashley maksoi Newcastlesta noin 135 miljoonaa puntaa vuonna 2007. BBC:n tietojen mukaan seuraa on yritetty viime vuosina myydä 350-400 miljoonan punnan hintaan. Britannian yleisradion haastattelemien elinkeinoelämän asiantuntijoiden mukaan realistisempi myyntihinta olisi noin 200 miljoonaa.