Kauden 2015-2016 valioliigamestari Leicester on ollut tiistaista lähtien uuden valmentajan haussa. Seura erotti managerinsa Craig Shakespearen vain kahdeksan kuukauden ja 24 ottelun mittaisen työrupeaman jälkeen.

Toistaiseksi joukkuetta valmentaa Shakespearen kakkosmies Michael Appleton, mutta Leicesterillä on mediatietojen mukaan tähtäimessään paljon kovemmat nimet. Yksi näistä on ollut saksalainen Thomas Tuchel.

44-vuotias Tuchel teki hyvää työtä Mainzissa ja Borussia Dortmundissa, jonka hän johdatti viime kauden päätteeksi Saksan cup-mestaruuteen. Kauden päätteeksi Tuchel sai kuitenkin lähteä Dortmundista seurajohdon kanssa vallinneiden erimielisyyksien takia.

Jäätyään työttömäksi Tuchel on nostettu huhuissa ehdolle lähes jokaiseen huippusarjoissa vapautuneeseen valmentajanpestiin. Keskiviikkona Tuchel, jota pidettiin thaimaalaisten seuraomistajien suosikkiehdokkaana tehtävään, antoi kuitenkin Leicesterille omaehtoisesti rukkaset. Saksalaisen Skyn mukaan Tuchel on sinänsä työskentelystä Valioliigassa kiinnostunut, mutta Leicester ei ole mieluisa työpaikka.

Huhuissa esille on nostettu myös muun muassa Roberto Mancinin nimi. Mancini pelasi itsekin Leicesterissä viiden pelin ajan kesällä 2001 juuri ennen pelaajauransa päättymistä.

Myös valmentajauransa käytännössä pakettiin laittaneita Louis van Gaalia ja Sam Allardycea on tehtävään ehdotettu, mutta ilmeisesti turhaan. Yhtenä kärkiehdokkaista pidetty Chris Coleman puolestaan neuvottelee maajoukkuepestinsä jatkosta Walesin jalkapalloliiton kanssa. Niin ikään huhuissa pyörivä Carlo Ancelotti olisi Leicesteriltä jättimäinen kaappaus, mutta italialainenkin on aiemmin vakuutellut haluavansa pitää valmentamisesta sapattivuoden saatuaan Bayern Münchenistä potkut.

Telegraphin mukaan Leicester pohtiikin kaappausta suoraan valioliigakilpailijan riveistä. Seurajohdon harkinnassa on lähestyä virallisia teitä Burnleyn manageri Sean Dychea. Dychen nimen sanotaan nousseen esille Leicesterin johtokunnan keskiviikkoisessa kokouksessa.

Dyche allekirjoitti viime kauden loppupuolella Burnleyn kanssa jatkosopimuksen, jossa on 2,5 miljoonan punnan (2,78 miljoonan euron) ulosostopykälä. Managerin menettäminen olisi hienosti kautensa aloittaneelle Burnleylle kova kolaus. Erityisesti pitävällä puolustuksella menestynyt Burnley on Valioliigassa sijalla 7.

Leicesterin pyrkimyksenä on löytää uusi päävalmentaja ennen ensi viikon sunnuntain kotiottelua Evertonia vastaan.

Tuchelin kieltäytymisestä kertoivat muun muassa saksalaissivustot sport.de, Sportbuzzer ja T-online.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!