Arsenalilta takkiin kotikentällä tylyin 2-5 -lukemin, sijoitus putoamisviivan alapuolella ja sarjan toiseksi kehnoin maaliero (7-18) Crystal Palacen jälkeen. Kaupan päälle vielä manageri Ronald Koemanin potkut – joskaan tämä ei välttämättä ole kannattajien mielestä lainkaan epämieluisa uutinen.

Everton oli kesän siirtomarkkinoiden kenties aktiivisin valioliigaseura, ja paperilla vahvistuneen ryhmän uskottiin osallistuvan sarjan kärkipään taisteluun. Alkukausi on kuitenkin ollut yhtä tervanjuontia.

Ikään kuin Via Dolorosassa ei muuten olisi ollut tarpeeksi kestämistä, mäiski Evertonin pelipaitojen pääsponsori sunnuntai-iltana vielä märällä rätillä pitkin kasvoja. Vedonlyöntiyhtiö SportPesa ampui kierroksen komeimman oman maalin onniteltuaan Arsenalia hienosta voitosta ja vieraiden manageri Arsène Wengeriä 68-vuotissyntymäpäivistä.

Paul Rooney

@paulrooney84
@SportPesa have just deleted this tweet. Nice work @Everton on finding a sponser that gets behind us.

𝐓𝐎𝐅𝐅𝐄𝐄 𝐓𝐕

@ToffeeTVEFC
Our main sponsor there, disgrace @SportPesa

Kannattajat reagoivat ymmärrettävästi hyvin ärtyneesti twiittiin.

TheEvertonForum.com - Register now

@TheEFCForum
I certainly wont be buying any further merchandise with @SportPesa on it. Not after that tweet. #Cowboys

@Everton @EvertonDirect

SportPesa poisti nopeasti twiittinsä, ja kuten odottaa saattoi, pyysi mokaansa maanantaina myös anteeksi.

– Evertonin fanit, olemme teille anteeksipyynnön velkaa, SportPesan pahoittelu alkoi.

– Emme aio piiloutua tekosyiden taakse. Meidän täytyy myöntää rehellisesti, että eilen näkemänne twiitin ei olisi pitänyt koskaan mennä ulos. Olemme syvästi pahoillamme sen aiheuttamasta mielipahasta.

– Tarkastelemme sisäistä tiedotuspolitiikkaamme etenkin yhteistyöseurojemme suhteen ja varmistamme, ettei näin käy enää koskaan. Parannamme peliämme.

– Tunne twiitin takana ei edusta SportPesaa eikä henkilökuntaamme. Kun allekirjoitimme yhteistyösopimuksen Evertonin kanssa, oli se historiamme ylpeimpiä hetkiä. Suhteemme Evertonin kannattajien ja merseysidelaisten kanssa on meille hyvin tärkeä.

SportPesa on myös Valioliigasta pudonneen Hullin paitasponsori, ja sillä on yhteys myös Arsenaliin, sillä se nimitettiin helmikuussa 2016 Arsenalin ”Afrikan viralliseksi vedonlyöntipartneriksi.

Mersey Marauders FC

@merseymfc
Great to see following yesterday’s mistake. Thank you for the apology @SportPesa @Everton 💙👏🏽👏🏽