Belgialainen ex-valioliigapelaaja ihmettelee futiksen tabua: ”Minulla oli homoseksuaaleja pelikavereita”

© Kuva: Getty Images

Stokessa Mestaruussarjaa ja West Bromwichissa sekä Mestaruussarjaa että Valioliigaa vuosina 2005-2009 pelannut belgialaispuolustaja Carl Hoefkens ihmettelee sitä, miksi homoseksuaalisuus on jalkapalloilussa edelleen niin suuri tabu. 39-vuotias Hoefkens itse paljastaa, että hänellä on ollut homoseksuaaleja pelikavereita.

– Pelasin yhdessä kolmen homon pelaajan kanssa, ja yksi heistä oli aidosti iso nimi. Eivät he suuntautumistaan pukukopissa peitelleet, 22 A-maaottelun Hoefkens kertoo De Zondag -lehden haastattelussa.

– Yksi heistä oli Club Bruggessa ja kaksi muuta Englannissa. En kerro nimiä, koska kunnioitan heidän toiveitaan. Yksi saapui jopa treeneihin poikakaverinsa kanssa.

– He pyysivät meitä pysymään asiasta hiljaa joukkueen ulkopuolella, mutta älkää kysykö minulta, miksi.

The Independentin mukaan Isossa-Britanniassa on noin 4 000 ammattijalkapalloilijaa, mutta ei ainuttakaan avoimesti homoseksuaalia. Viimeisin kaapista peliuransa aikana ulos tullut pelaaja oli Justin Fashanu, joka teki itsemurhan vuonna 1998 37-vuotiaana, kahdeksan vuotta julkitulonsa jälkeen.

 

– Minusta on kummallista, että homoseksuaalisuus on edelleen tabu jalkapalloilussa. Se on sääli, homoseksuaalisessa aikakauslehdessä poseerannut Hoefkens sanoo.

– En epäröinyt poseeraamista sekuntiakaan. Tein sen silloin, kun homoja vastaan oli jälleen lisää väkivaltaa.

– Vanhempani opettivat minulle aina, että kaikki ihmiset ovat tasaveroisia, myös seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta, Hoefkens lisää Sky Sportsin mukaan.

Naimisissa oleva kahden lapsen isä toivoo, että jonain päivänä joku homoseksuaali aktiivipelaaja uskaltaa olla avoimesti oma itsensä.

– Toivon, että jonain päivänä joku huippupelaaja tulee esiin ja sanoo: ”Olen homo – mitä sitten?” Silloin tabusta päästään vihdoinkin eroon. Jos minä olisin homo, tekisin takuulla niin. Ympäröivässä yhteiskunnassa asia kuitenkin hyväksytään.

Kaudella 2017-2018 15 valioliigaseuralla 20:stä on oma LGBT-kannattajayhdistyksensä.

 

 

 

 


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.