Southamptonin entinen manageri Graeme Souness avautui torstaina valioliigahistorian huonoimpana pelaajan pidetystä Ali Diasta. Tarina kertoo, että itse George Weah olisi suositellut tätä eri seuroille vuonna 1996, mutta Weah on itse kiistänyt asian.

Esimerkiksi seuralegenda Matt Le Tissier kuvaili seuraan try-outille tarjottua senegalilaishyökkääjä Diaa ”Bambiksi jäällä”. Souness ei kuitenkaan allekirjoita sitä väitettä, että Saintsia olisi huijattu tapauksessa.

– Heti ensimmäisissä harjoituksissa tiesimme, ettei hän ole kummoinen eikä hänellä ole meille mitään hyvää annettavaa, Souness kertoi Sky Sportsille.

– Meillä oli kuitenkin monta pelaajaa loukkaantuneena, joten pidimme hänet ja annoimme hänen harjoitella kanssamme, koska pelaajia oli vähän eikä meillä ollut iso joukkue, hän jatkoi.

Southampton FC News

@SaintsNews247
Graeme Souness lifts the lid on bizarre Ali Dia signing ift.tt/2zFNYCi #saintsfc #sfc #saints #southampton

– Viikon kuluessa muita pelaajia putosi pois. Terry Cooper sanoi minulle ”Tiedätkö, meidän on pakko ottaa tuo narri mukaan viikonloppuna”. Minä sanoin ”Ei, emme voi tehdä sitä”.

Sounessin mukaan Southamptonilla ei ollut Leeds-ottelussa juurikaan hyökkääjiä, joten Dia nimettiin vaihtopelaajien joukkoon. Le Tissier loukkaantui ja tuli vaihtoon jo ennen 20 minuutin täyttymistä.

– Tuli katsottua penkkiä, ja meillä oli laitapuolustajia ja toppareita. Ajattelin, että vaihdetaan Dia sisään, hän voi juosta ympäriinsä ja aiheuttaa vastustajalle kiusaa. Joten vaihdoimme hänet sisään, eikä hänestä ollut edes tekemään kiusaa, joten otimme hänet taas pois kentältä.

Southampton hävisi ottelun 0–2, eikä Dia pelannut enää koskaan seuran väreissä.

Lähde: Daily Mail


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!