Pahasti alisuorittanutta Evertonia toistaiseksi luotsaava David Unsworth paljasti perjantaina medialle, että 28-vuotias keskikenttäpelaaja Idrissa Gueye on hyvin lähellä jatkosopimusta. Mediatietojen mukaan senegalilaisen uusi sopimus olisi viisivuotinen.

Gueye siirtyi Evertoniin Aston Villasta kesällä 2016 ja on kuulunut siitä lähtien joukkueensa avainhahmoihin.

– Gueyen sopimus on hyvin lähellä. Ne ovat mahtavia uutisia, koska hän on todellinen huippupelaaja. On fantastista, jos saamme hänet sitoutettua tänne useiksi vuosiksi, Unsworth hehkutti Sky Sportsin mukaan.

– Hän on myös hyvä tyyppi ja todella nöyrä. Hänestä tulee huippupelaaja Evertonissa.

Unsworth keskusteli perjantaina Evertonin puheenjohtajan Bill Kenwrightin ja omistaja Farhad Moshirin kanssa, mutta kielsi saaneensa lisäselkoa siitä, saako hän jatkaa joukkueen luotsaamista sunnuntaisen Leicester-ottelun jälkeenkin.

– Keskusteluyhteyteni puheenjohtajan kanssa on aina ollut hyvä. Mitään taka-ajatuksia ei ole. Keskustelin myös Farhad Moshirin kanssa, mutta mikään ei ole muuttunut. Keskityn täysillä sunnuntaihin.

– Minulle on selvää, mikä asemani on. Hoidan tehtävää päivä kerrallaan, kunnes minulle toisin kerrotaan, Unsworth tiivistää.

– Toistaiseksi pelaajat ovat ottaneet ohjeeni vastaan erinomaisesti. Pidän siitä, että kentällä hymyillään ja pelaajat kokevat, että he voivat ilmaista itseään vapaasti.

 

 

 

Unsworthille itselleen Everton on rakas seura. Hän on seuran oma kasvatti, joka pelasi Evertonin edustusjoukkueessa kaikkiaan 12 kauden ajan, kaikkina Englannin pääsarjatasolla. Evertonin valmennustiimiin Unsworth on kuulunut vuodesta 2013 lähtien.