King Power Stadiumilla puhalsivat sunnuntaina muutoksen tuulet, sillä sekä kotijoukkue Leicesterin että vierasryhmä Evertonin valmennusvastuussa oli uusi mies. Kettujen käskyttäjäksi nimitettiin tällä viikolla viime kaudella Southamptonia luotsannut Claude Puel ja Evertonia käskytti väliaikaisvalmentaja David Unsworth, joka luotsasi ryhmää jo keskiviikon Liigacup-ottelussa.

Valmentajanvaihdoksesta vaikutti olevan enemmän piristynyt Leicester. Puelilta saamastaan luottamuksesta kiitti erityisesti Demarai Gray. Leicester ei suostunut myymään 21-vuotiasta Grayta kesällä Bournemouthiin, mutta silti Craig Shakespearelta ei ollut herunut peliminuutteja Grayta tyydyttävällä tavalla.

Tänään Gray oli avauksessa ja oli alusta lähtien vaarallinen. Gray petasi pelikavereille paikkoja ja kokeili välillä itsekin, ja järjesti lopulta komealla tavalla ottelun avausmaalin.

Pelattiin 18. peliminuuttia, kun Gray nappasi irtopallon oman rangaistusalueen tuntumassa. Nuorukainen jätti ensin taakseen Tom Daviesin, ohitti sitten Idrissa Gueyen ja kirmasi lähes kentän päästä päähän. Sitten pystysyöttö Riyad Mahrezille, jonka matala keskitys löysi keskeltä Jamie Vardyn. Vardyn kiitollinen työ oli lakaista pallo maaliin ja oma nimi tuloslistaan.

Jos oli Daviesin ohella myös Mahrez ja Vardy pirteällä pelipäällä, niin samaa ei voi sanoa Evertonin nuoresta Daviesista eikä liioin Wayne Rooneysta. Vaikka Everton pitikin enemmän palloa, oli vieraiden pelinrakentelu saamatonta ja vaaratonta. Avausjakson puolivälissä maalintekoyritykset kirjattiin Leicesterille jo 6-0. Vieraiden aikaansaavin ensimmäisellä puoliajalla oli Aaron Lennon.

29. minuutilla Demarai Gray sai tililleen myös kauden ensimmäisen maalinsa. Gray yritti ampua kaukaa. Kuti oli helposti puolustuksen putsattavissa, mutta vasta toista valioliigaotteluaan avauskokoonpanossa pelannut nuori laitapakki Jonjoe Kenny suti hutipotkun ja pallo päätyi verkkoon.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Leicester's 2nd goal has been officially awarded to Demarai Gray - his 2nd PL goal in his 51st app (& 1st at home)

💫 IFFY 💙

@xHavokzx
Demarai Gray best player in the 1st half by a mile #LEIEVE

Surely Demarai Gray has to be a regular at leicester under this new manager. Never been allowed to show his full potential yet

#LEIEVE

Foxes of Leicester

@FoxesofLCFC
Demarai Gray having the game of his life. How good has the young Englishman been. #LCFCvEFC

Jakson lopulla Everton sai ainoan laukauksensa kohti maalia, kun Kevin Mirallas kokeili onneaan kaukaa. Kasper Schmeichel torjui vedon alakulmasta kulmapotkuksi.

Squawka

@Squawka
Leicester 2-0 Everton HT:

Shots: 7-5
Pass accuracy: 75%-83%
Chances created: 5-3
Possession: 46%-54%

Big half from the home side.

David Unsworth oli tauolla silminnähden tyytymätön omiensa peliin, sillä valmentaja teki heti toisen puoliajan alkajaisiksi tuplavaihdon. Penkille otettiin Lennon ja Mirallas, ja pelihommiin pääsivät valioliigadebytantti Beni Baningime ja hyvässä vireessä ollut Oumar Niasse.

Evertonin loppukiri ei kuitenkaan käynnistynyt missään vaiheessa. Ei edes viimeisellä kaksikymmenminuuttisella, jolla vaihdosta sisään otettu Gylfi Sigurdsson päästettiin irti.

Jos Leicesterin joukkueesta kehuja saivatkin Grayn ohella jo Mahrez ja Vardy, niin oman osansa ansaitsee myös kolmas konkari Wes Morgan. ”Captain Morgan” oli alakerran herra ja hidalgo, ja näytti suurta johtajuutta Leicesterin hyvässä illassa.

Hyviä paikkoja ei Leicesterkään silti enää luonut. Parhaan tilanteen rakensi Vardy, jonka hyvä syöttö löysi keskeltä Vicente Iborran. Espanjalainen ei kuitenkaan saanut palloa haltuun ja tilanne kuivui kokoon.

2-0 -voitto oli Claude Puelilta erinomainen työnäyte, sillä Leicester oli vahva molemmissa päissä kenttää. Konkariosaston asenne oli kohdallaan ja Demarai Gray nosti omia osakkeitaan huolella. Evertonin peli ei osoittanut edistymisen merkkejä, eikä tämän ottelun perusteella näytä siltä, että David Unsworth olisi oikea mies joukkueen kurssia kääntämään.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!