Suomalainen jalkapallovalmentaja ja monissa tv-studioissa marinoitu Martti Kuusela pitää Manchester Unitedin tekemää Romelu Lukakun kaappaamista Old Traffordille loistavana hankintana.

Lukaku on pommittanut Valioliigassa Unitedille kymmenessä ottelussa seitsemän maalia ja Mestarien liigan lohkovaiheessa verkko on heilunut kolmesti.

– Man United tarvitsi maalitykkiä ja José Mourinho hankki sellaisen. Mahtava veto Josélta, sillä muitakin seuroja oli hänen perässään. Lukaku on ollut äärettömän hyvä. Sentteri, jota ei voi jättää vartioimatta, Kuusela toteaa Valioliiga.comille.

Lukaku on tehnyt paljon maaleja, mutta belgialaiskärjellä on muutoinkin suuri vaikutus Unitedin hyökkäyspeliin.

– Miesvartiointia pidetään jossain piireissä vanhanaikaisena, mutta futikseen on palannut se, että vahvat pelaajat pyritään ottamaan ihan puhtaaseen miesvartiointiin. Silloin kun Lukakua otetaan kiinni, niin siinä on vierellä mahtavia kavereita kuten Marcus Rashford, joille pelkkä Lukakun kentällä olo luo tilaa ja tilaisuuksia.

Kuusela uskoo, että Lukakulta voidaan odottaa jatkossa vieläkin enemmän.

– Kun katselee hänen pelikavereitaan, millaisia pelaajia siinä on ja miten hyvin he löytävät hänet. Mitä pidemmälle mennään, niin he löytävät hänet yhä paremmin ja paremmin.

Lukaku ja kumppanit ovat tulessa tänään Mestarien liigan lohkovaiheen neljännen kierroksen ottelussa, jossa punapaidat isännöivät lissabonilaisseura Benficaa. Martti Kuusela toimii tiistaina ravintola Kipinän asiantuntijavieraana DHL:n Mestarien Liiga -illassa, joka näytetään Valioliiga.comin Facebookissa livenä noin kello 21.00 alkaen.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!