Sitä, mitä brasilialaiset Philippe Coutinho ja Roberto Firmino sekä egyptiläinen Mohamed Salah juhlivat jo aiemmin, juhlii nyt myös Sadio Mané. Kotimaansa paikkaa ensi kesän MM-turnauksessa siis.

Juuri parahiksi vammastaan toipunut Liverpool-hyökkääjä Mané oli Senegalin avauskokoonpanossa kisapaikan ratkaisseessa MM-karsintaottelussa Etelä-Afrikassa. Ottelu oli rästipeli lohkovaiheen alkukierroksilta. Tuolloin Etelä-Afrikka voitti pelin, mutta ottelu päätettiin uusia, koska selvisi, että erotuomari manipuloi ottelutapahtumia sääntöjen vastaisesti.

Mané ei tällä kertaa verkkoja heilutellut, mutta pääsi kuitenkin tilastoihin sekä maalisyötön että varoituksen turvin. Mané alusti 12. minuutilla West Hamin Diafra Sakhon tekemän ottelun voittomaalin.

0-2 -maali olikin hieman surkuhupaisampaa kamaa. Etelä-Afrikan Thamsanqa Mkhize liukui kaksinkamppailun päätteeksi selällään maassa ja sysäsi pallon päällään omaan verkkoon.

Senegalin voitto merkitsi samalla sitä, että Burkina Fason ja Kap Verden haaveet maiden historian ensimmäisestä MM-kisapaikasta siirtyvät vähintään vuoteen 2022. Näin ollen Venäjän kisojen ainoat ensikertalaiset ovat Islanti ja Panama.

Afrikasta paikan MM-turnaukseen ovat nyt varmistaneet Nigeria, Egypti ja Senegal. Senegalille esiintyminen MM-kisoissa on maan historian toinen. Edellisen ja ainoan kerran se pelasi MM-tasolla vuonna 2002, ja hurmasi koko maailman. Senegal kaatoi kisojen avauspelissä isäntämaa Ranskan, selvitti alkulohkonsa tappioitta ja eteni debytanttina aina puolivälieriin saakka.

Afrikan viimeiset kaksi MM-kisamaata selviävät huomenna lauantaina.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.